Sport

Waterpolo clinic PWC

BUITENPOST –  Zaterdag 16 juni heeft KNZB Noord een Waterpolo clinic gegeven bij de zwem- en waterpolovereniging PWC in Buitenpost. In januari van dit jaar is de PWC gestart om een nieuw jeugdteam voor 7-13 jaar voor de waterpolo samen te stellen. Inmiddels is een gemengd team van enthousiaste jonge spelers in training. Doel is om volgend jaar mee te doen met de jeugdcompetitie. KNZB Noord juicht dit initiatief toe en stelde voor om een clinic te verzorgen.

Hoofdtrainer bij SGHA Heerenveen  Sander Bathoorn en 2 spelers uit de 1e klasse, Tristan Zwart en Onno van der Werf,  verzorgden een leuke en leerzame clinic. De 13 jonge spelers kregen eerst een introductie over waterpolo en technieken. Hierna mochten zij de technieken in het water uitvoeren. De 1e helft duurde maar een half uur maar was best intensief. Tijdens een korte pauze werd een demonstratie gegeven door de 2 spelers van SGHA, de beide trainers van de PWC, Gerlof Solle en Marit Krotje en Grietje Schouwstra namens de dames team van de PWC.  Zo was goed te zien wat voor snelle, krachtige teamsport waterpolo is.

Hierna kregen de jonge spelers spelenderwijs les over baltechnieken. Al met al een ontzettende leuke en leerzame clinic. Zin om ook kennis te maken met Waterpolo? Kijk op www.pwcbuitenpost.nl voor meer informatie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button