Regionaal

Week tegen Kindermishandeling in Achtkarspelen

BUITENPOST – Met het grootste deel van de jeugd in Achtkarspelen gaat het goed. Helaas zijn er soms ook kinderen waar we ons zorgen over maken. In elke schoolklas zijn gemiddeld drie kinderen die te maken hebben met een vorm van kindermishandeling. Om dit probleem te voorkomen of te stoppen besteedt Achtkarspelen in de Week tegen Kindermishandeling, van 19 tot en met 25 november, extra aandacht hieraan door het organiseren van activiteiten.

Doe-wedstrijd voor basisschoolleerlingen

De basisscholen in Achtkarspelen organiseren samen met de gemeente een doe-wedstrijd voor groep 7 en 8 leerlingen. Rondom het thema ‘Bij wie voel jij je veilig?’ maken leerlingen een tekening, gedicht, verhaal of woordweb. De mooiste creaties worden gebundeld in een boekje. Een jury, onder leiding van burgemeester Gerbrandy, bepaalt wie er in aanmerking komt voor deze bundel die begin 2019 wordt uitgereikt.

De belangrijke rol van vrijwilligers

Vrijwilligers die met kinderen en jongeren te maken hebben en zich inzetten bij o.a. kinderopvang, scholen, kerken en sportverenigingen hebben een belangrijke rol bij het signaleren van kindermishandeling. Speciaal voor deze groep wordt woensdagavond 21 november een bijeenkomst georganiseerd op CBS De Lichtbron in Buitenpost. Ervaringsdeskundigen van NOKIDDING vertellen over wat zij hebben meegemaakt en hoe het proces is gegaan: wat werkt wel en wat niet. Ook gaan vrijwilligers in gesprek met de contactpersonen kindermishandeling van het jeugd- en dorpenteam.

Workshop voor professionals

Voor professionals die werken in de jeugdhulp, onderwijs, kinderopvang en jeugdgezondheidszorg worden twee workshops gehouden met ervaringsdeskundigen van NOKIDDING. Zij wil de professionals laten ervaren wat je bijvoorbeeld voelt bij een ervaringsverhaal in plaats van direct gedachtes uit te spreken en er op die manier wat van te vinden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button