Sport

Weer prijs voor CGV Wardy

BURGUM – Afgelopen zaterdag 20 februari vonden in Burgum de 1e plaatsingswedstrijden plaats voor de meiden die turnen op niveau D2-D3. Voor CGV Wardy kwamen eerst Marinde Kreule, Femke de Jong uit op niveau pupil 2 D3 en Yvonne Talstra, Thirsa Borgers en Anna Baukje van Dellen uit op niveau pupil 1 D3.

Marinde en Femke turnden een keurige wedstrijd. Helaas hadden ze hun zenuwen op de balk niet helemaal onder controle. Gelukkig herstelden ze zich knap. Voor Marinde bleek burg haar sterkste onderdeel en voor Femke was dat haar balk oefening. De meiden eindigden op de 15e en 20e plaats.

Ook Yvonne, Thirsa en Anna Baukje turnden een hele mooie wedstrijd. Anna Baukje ging helaas in de fout op sprong. En voor alle meiden bleek de koprol op de balk toch nog wat lastig. Voor Yvonne bleek haar vloeroefening het beste te zijn (ze liet de beste oefening zien van alle deelneemsters). Voor Thirsa bleek ook dat zij haar beste oefening op vloer liet zien. Voor Anna Baukje was brug haar beste onderdeel, waar ook zij de mooiste oefening van alle deelnemers liet zijn. Bij de prijsuitreiking bleek Yvonne zich naar een keurige 4e plaats te hebben geturnd. En omdat er zoveel deelneemsters waren was dit genoeg om op het podium te staan. Thirsa werd 11e en Anna Baukje 14.

Dit was al een heel goed begin van deze wedstrijd voor CGV Wardy. In de volgende wedstrijdronde kwamen Marieke Fennema en Sanne Hiemstra uit op het niveau jeugd 1 D3 en jeugd 1 D2.

Beide meiden begonnen sterk aan hun wedstrijd. Met een keurige brugoefening. Voor Sanne bleek dit ook haar beste onderdeel te zijn. Hierna volgde balk wat ook voor Marieke en Sanne voor wat problemen zorgde. Toch bleek balk voor Marieke haar beste toestel te zijn. Daarna kwamen beide meiden uit op de vloer. Ze lieten 2 keurige oefeningen zien. Hun wedstrijd eindigden op sprong.

Uiteindelijk hebben de meiden een hele goede wedstrijd laten zien. Sanne eindigde op de 5e plaats en Marieke op de 9e plaats.

Alle meiden die deze dag hebben meegedaan, heel goed gedaan! Jullie hebben mooie oefeningen laten zien. Voor veel van deze meiden was het hun eerste wedstrijd waar ze aan meededen. Een knappe prestatie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button