HoofdnieuwsRegionaal

Weg afgesloten door vrijgekomen asbest bij sloopwerkzaamheden in pand Kollum

KOLLUM – In het pand aan de Voorstraat 29 te Kollum is bij illegale interne sloopwerkzaamheden asbest vrijgekomen. De gemeente Kollumerland c.a. heeft een bedrijf ingeschakeld om de directe omgeving schoon te maken. De omwonenden zijn eerst mondeling door de gemeente geïnformeerd. Later vandaag wordt een brief overhandigd met de laatste ontwikkelingen.

De Voorstraat is vanaf de Rabobank tot en met slagerij De Vries afgesloten voor al het verkeer. De afzetting duurt zeker tot en met woensdagmorgen 31 oktober 2012.

Op dinsdag 23 oktober 2012 heeft de gemeente sloopwerkzaamheden geconstateerd in een bedrijfspand aan de Voorstraat 29 te Kollum. Het bleek dat er geen sloopmelding was gedaan door de gebruiker. Op woensdagochtend 24 oktober heeft de gemeente de sloop stilgelegd. Aan de gebruiker van het pand is aangegeven dat hij een sloopmelding moet indienen. Een asbestinventarisatie is hier een onderdeel van. Dat is door de gebruiker in gang gezet.

Bij de asbestinventarisatie is gebleken dat er asbest is vrijgekomen. Vanwege het spoedeisende karakter heeft de gemeente, met toepassing van bestuursdwang, een asbestsaneringsbedrijf ingeschakeld om de asbestverontreiniging in de omgeving op te ruimen.

Op woensdagmorgen 31 oktober wordt door een specialistisch bedrijf een eindmeting gedaan. Pas als dit bedrijf een zogenaamde vrijgave verstrekt, kan de Voorstraat weer worden vrijgegeven. Het pand op zich is door de gemeente verzegeld. De binnenkant van het bedrijf wordt zo spoedig mogelijk gesaneerd.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button