Sport

Wereldkampioene Marianne Vos start opnieuw in Centrumcross Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Stichting Wielercomité Surhuisterveen is er opnieuw in geslaagd wereldkampioene Marianne Vos te contracteren voor de Internationale Centrumcross. De twintigste editie van dit wielerspektakel wordt verreden op vrijdag 2 januari a.s. “Wij zijn uiterst content, dat Marianne hier aan de start komt”, zegt comitélid Andries Nieuwenhuis, die de deelnemers vastlegt.

De tot ‘Wielrenster van het jaar 2014’ gekozen Vos is de grote favoriet voor de hoogste trede op het erepodium. Al zes keer won zij het rondje door het centrum van Surhuisterveen. De 27-jarige tweevoudig Olympisch kampioen, 13-voudig wereldkampioen en winnaar van tientallen nationale titels, begint pas rond de kerstdagen met crossen. Ze heeft na een zwaar seizoen, eerst in het veld en daarna op de weg meteen na het wereldkampioenschap op de weg in het Spaanse Ponferrade een lange rustperiode ingelast. “Het was even op”, liet zij meteen na het WK weten. “Ik ga eerst met vakantie en begin pas in november weer aan mijn conditie te werken. Pas in december pak ik het veldrijden weer op”, liet zij destijds weten. De Brabantse wil eind januari pieken, wanneer in het Tsjechische Tabor het wereldkampioenschap wordt verreden. Ze gaat dan voor haar achtste titel, waarvan de zevende op een rij. Surhuisterveen past daarom uitstekend in haar trainingsopbouw. De voor de Rabobank Liv Women Cycling Team rijdende Brabantse neemt in ieder geval haar ploeggenoten Lucinda Brand en Roxane Knetemann mee.

Bij de mannen tekende al eerder regerend Nederlands kampioen Lars van der Haar, een van de grote beloften in het Nederlandse veldrijden. Zowel bij de mannen als de vrouwen is de organisatie in de afsluitende fase van de kontraktering van de deelnemers.

 

De Centrumcross begint net als het vorige jaar met een Run. Om 10.00 uur starten de lopers, die kunnen kiezen uit een afstand van 2,5 – 5 – 7,5 en 10 km. Daarna begint het wielergebeuren. Om 11.30 uur starten de amateurs, twee minuten later de masters. De vrouwen starten om 13.00 uur, terwijl Lars van der Haar c.s. om 14.30 uur vertrekken. Ook dit jaar is de toegang gratis, zie www.wielrennensurhuisterveen.nl voor meer informatie.

 

Foto: Andre Weening

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button