HoofdnieuwsRegionaal

Wereldwinkel Kollum start verkoop sieraden Fair Jewelry

KOLLUM – De Wereldwinkel aan de Voorstraat in Kollum glittert en fonkelt. Dat komt niet alleen door de schitterende collectie kerststerren maar sinds kort ook door prachtige  sieraden van Fair Jewelry.

De  sieraden worden door studenten in de Filipijnen  gemaakt om er voor te zorgen dat ze hun studie af kunnen maken.  Deze studenten  wonen op de vuilnisbelt van Manilla ;“Smokey mountain”.  Ze zijn vaak als kind al opgepikt door een hulporganisatie Young Focus. Wanneer kinderen ondervoed zijn, krijgen ze goede voeding en de ouders worden begeleid in het gezond laten opgroeien van hun kind. De vuilnisbelt is een ongezonde en onveilige omgeving voor jonge kinderen.  In de dagopvang is het schoon en kunnen de kinderen hun achterstand in hun ontwikkeling  weer inhalen. Ook is hier een medische post waar b.v. veel voorkomende complicaties aan de luchtwegen kunnen worden behandeld.

Het doel van Young Focus is om kinderen die kansloos geboren worden op Smokey mountain weer een toekomst te geven.  1 kind dat geholpen wordt via Young Focus kan de vicieuze cirkel van armoede van zijn  familie doorbreken.  Young Focus doet dit  door kinderen te sponsoren en studiefaciliteiten te bieden.  Niet alleen de scholing zelf maar ook begeleiding en ruimte om te studeren. Zo kan het kind naar de basisschool, middelbare school en tenslotte naar een beroepsopleiding.

De studenten die een beroepsopleiding doen, kunnen hiernaast werken in het werkatelier van het Student Center en daar o.a.  leren  sieraden  maken. En  ze kunnen kennismaken met allerlei aspecten van het klein ondernemerschap.  Op deze manier kunnen ze op een verantwoorde manier toch wat bijverdienen. Hun inkomsten zijn vaak broodnodig in het gezin en zo voorkomen ze dat ze voortijdig met hun opleiding moeten stoppen.  Op het label van het sieraad staat wie het gemaakt heeft,  dit kun je opzoeken op hun site;  http://www.fairjewelry.nl/

Kom kijken in de Wereldwinkel  Kollum.  Naast de colliers en oorbellen zijn er ook nog prachtige armbanden.  Binnenkort te ook te zien op onze Facebookpagina.  Like ons en kijk ook eens op http://www.youngfocus.nl/

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button