HoofdnieuwsRegionaal

Werk aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden in meivakantie

BUITENPOST – Vanwege het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL) wordt er in de meivakantie gewerkt aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden. De stremming bestaat uit twee delen: van vrijdagavond 24 april 20.00 uur tot en met dinsdag 28 april rijden er geen treinen tussen Groningen en Buitenpost en van woensdag 29 april tot en met maandag 4 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in.

Gevolgen voor de treinreis:

  • Van vrijdagavond 24 april 20.00 uur tot en met dinsdag 28 april rijden er Arriva-bussen tussen Groningen en Buitenpost.
  • Van woensdag 29 april tot en met maandag 4 mei rijden er Arriva-bussen tussen Groningen en Leeuwarden.
  • Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten.
  • Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Werkzaamheden

Vanuit het project ESGL wordt er in de meivakantie gewerkt aan het verbeteren van de stations Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn. Ook werkt ProRail aan een keerspoor voor de extra trein tussen Zuidhorn en Groningen, worden er een aantal wissels geplaatst en zal ProRail het nieuwe spoor aansluiten op het bestaande spoor.

Eind 2020 gaat de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden rijden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.

Meer informatie over de werkzaamheden tussen 24 april en 4 mei: www.prorail.nl/projecten/extra-sneltrein-groningen-leeuwarden/nieuws/werkzaamheden-met-ruime-dag-verlengd

Andere treinstremmingen deze lente

Rondom Groningen zijn er dit voorjaar meer stremmingen. Van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni rijden er geen treinen maar bussen tussen Groningen en Assen en Groningen en Veendam/Weener. Dit is vanwege werkzaamheden tussen het opstelterrein De Vork bij Haren en station Groningen voor het project Groningen Spoorzone. In de weekenden 9-10 mei en 16-17 mei is het station Groningen helemaal niet per trein bereikbaar. Dan rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn, Roodeschool en Delfzijl. NS en Arriva zetten ook voor deze stremmingen bussen in.

Geldig vervoerbewijs

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Bij Arriva checken reizigers in op het vertrekstation en checken uit op het treinstation van bestemming. Bij NS dient echter onderweg ook bij de NS-bussen in- en uitgecheckt te worden.

Aangepaste dienstregeling
Zowel NS als Arriva rijden momenteel een aangepaste dienstregeling vanwege maatregelen rondom het coronavirus. Zij doen dit in ieder geval tot 28 april. Houd voor de laatste ontwikkelingen de websites van de vervoerders in de gaten en check voor vertrek een reisplanner. Reizigers kunnen hun reis plannen via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS (www.ns.nl) en Arriva (www.arriva.nl).

Reis alleen als het echt moet
De treinen en treinvervangende bussen blijven rijden zodat mensen met een vitaal beroep, of zij die om een andere reden genoodzaakt zijn te reizen, de trein kunnen blijven gebruiken. Zowel in de treinen als in de bussen gelden de landelijke richtlijnen. Op de websites van de vervoerders is hier meer informatie over te vinden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button