Regionaal

Werkzoekenden aan de slag in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

BUITENPOST – De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zetten zich in om binnen de organisatie banen te creëren voor bijstandsgerechtigden. Samen met Start People zetten ze hiervoor een flexpool op. Men kan aan de slag in het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeenten als flexibele medewerkers.

Bij het KCC komen de eerste klantcontacten van de gemeenten binnen. De gemeenten bieden drie kandidaten per jaar een werkervaringsplek. Zo kunnen de gemeenten ook in drukkere periodes de hoge dienstverlening garanderen en worden werkzoekenden aan een baan geholpen om weer in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

Flexibele medewerkers

De werkervaring is voor een periode van drie maanden. Bij goed functioneren is er kans op een verlenging met drie maanden. Na de werkervaringsperiode komt de kandidaat in aanmerking voor een tijdelijk dienstverband bij Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel voor een periode van vijf maanden. Daarna komt de medewerker in een flexpool, is goed opgeleid en beschikt over brede ervaring. Medewerkers zijn na het traject niet alleen inzetbaar bij het KCC van beide gemeenten maar ook bij andere organisaties.

Naar een betaalde baan.

De arbeidsbemiddelaar van de gemeente neemt contact op met werkzoekenden met een bijstandsuitkering. Zij beoordeelt of de kandidaat past binnen het functieprofiel. Als de medewerker door het KCC is aangenomen zorgt de arbeidsdeskundige, samen met Start People, voor coaching en begeleiding van de medewerkers. De medewerker kan gebruik maken van het netwerk van Start People wanneer hij of zij deel uitmaakt van de flexpool. Hierdoor gaan zij van flexibele medewerkers naar een volwaardige betaalde baan op de arbeidsmarkt.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button