Regionaal

Wethouder brengt nachtelijk bezoek aan bouw voetgangersbrug

BUITENPOST – Wethouder Klaas Antuma was afgelopen nacht getuige van de plaatsing van het horizontale brugdeel voor de nieuwe voetgangersbrug bij het station in Buitenpost. ‘Uniek om hier bij te zijn. Met deze belangrijke stap krijgt de brug steeds meer vorm’, aldus wethouder Antuma bij zijn nachtelijk bezoek aan het bouwterrein. ‘De nieuwe brug is straks een echte blikvanger en wordt begin 2017 in gebruik genomen.’ De voetgangersbrug verbindt het station met een parkeerterrein waar plek is voor bijna 200 auto’s. Bij het project werkt Achtkarspelen samen met ProRail en NS.

Metamorfose

Het station in Buitenpost is een plek waar de trein altijd stopt, elke dag maken 1.800 reizigers gebruik van het stationsgebied. Om het parkeerprobleem op te lossen en de bereikbaarheid van het station te verbeteren ondergaat het gebied een metamorfose. De voetgangersbrug is hiervan onderdeel. Aan de buiten- en binnenkant van de voetgangersbrug komen afbeeldingen die kenmerkend zijn voor Achtkarspelen. De binnenzijde wordt vormgegeven met beelden uit de rijke historie van de gemeente. Inwoners van Achtkarspelen kregen eerder dit jaar de mogelijkheid om hierover hun mening te geven.

Kruidhof

Ook bezoekers van De Kruidhof zullen gebruik maken van de parkeerplaats en de brug. Zij kunnen de kruidentuin bereiken via een natuurlijke looproute vanaf het station. De omgeving rond het station in Buitenpost en De Kruidhof ondergaat een metamorfose. Naast de werkzaamheden bij het station worden de Julianalaan, Schoolstraat en Edisonstraat opgeknapt. De herinrichting van het hele gebied is na de zomer 2017 klaar.

Eigen Foto en Foto’s Hielke Boorsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button