Sport

Wethouder Jouke Spoelstra reikt Nijntje Beweegdiploma’s uit aan leden WSBF

SURHUISTERVEEN – Op dinsdag 18 april hebben de jongste leden van WSBF hun examen afgelegd  voor het Nijntje Beweegdiploma 1 & 2. Dit alles vond plaats in een feestelijk aangeklede Sporthal onder toeziend oog van vele ouders en familieleden.

Na weken van langdurig oefenen toonden de kleuters hun vaardigheden. Ze hadden tijden de lessen spelenderwijs geleerd om goed te bewegen, wat van groot belang is voor hun verdere motorische ontwikkeling. Het behalen van het Nijntje Beweegdiploma is nog niet vanzelfsprekend, maar wel even belangrijk als bijv. het zwemdiploma. Daarnaast is het beweegdiploma een stimulans om kinderen te laten bewegen en daarna verder door te stromen in een sport naar keuze.

Op de examendag moesten de kinderen hun kunnen tonen. Alle 33 kinderen zijn geslaagd en mochten hun diploma in ontvangst nemen. Deze werd uitgereikt door Jouke Spoelstra, Wethouder Sport van Gemeente Achtkarspelen.Het lesprogramma voor de jongste leden van WSBF wordt voortgezet tot aan de zomervakantie. In het najaar van 2017 zal WSBF, na een korte introductie langs de basisscholen, wederom starten met het Nijntje Beweegdiploma.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button