HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Maasbommel deelt Fairtrade producten uit

KOLLUM – Op Koningsdag deelde wethouder Paul Maasbommel samen met leden van de werkgroep ‘Fairtrade gemeente Kollumerland c.a.’ Fairtrade frisdranken en chocolade uit, aan het winkelend publiek van de Koningsbraderie.
De gemeente Kollumerland c.a. wil graag een Fairtrade gemeente worden en de werkgroep zet zich daarvoor in. Een criteria om Fairtrade gemeente te worden is bewustwording van Fairtrade onder de inwoners van de regio. Het uitdelen van Fairtrade producten tijdens de Koningsbraderie is hiervoor een mooi initiatief.

Wanneer Fairtrade gemeente?

In een Fairtrade gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en gemeente samen voor eerlijke handel. Fairtrade gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werkt de lokale gemeenschap aan een aantal criteria. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fairtrade gemeente mogen noemen.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button