EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Paul Maasbommel opent ‘glazen Casimirhuis’ in Kollum voor Serious Request

KOLLUM –  Maandag vanaf 18:00 uur ging de actie van de Prof. Casimirschool voor  ‘Serious Request’ van start.   De leerlingen van de groepen 7 en 8 zijn samen met hun juf en meester solidair met de dj’s van 3FM en gaan 18 uur lang niet eten. De bovenbouw gaat nog een stapje verder en hebben hun eigen ‘glazen Casimirhuis’ ingericht. De hele school komt in actie om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor wat de ‘stille ramp’ wordt genoemd.

‘Glazen Casimirhuis’

Om de kinderen een hart onder de riem te steken en zijn steun namens het bestuur van de gemeente Kollumerland c.a. uit te spreken, kwam wethouder Paul Maasbommel de actie  om 18.00 uur officieel openen. De deur van de lerarenkamer, het ‘glazen Casimirhuis’ ging op slot en je kan verzoekplaatjes aanvragen. De dj Jan Beets ging aan de slag in de hoop zo veel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. De kinderen worden gesponsord door hun familie en vrienden. Het doel van de actie is om minstens 1250,- euro op te halen. De teller staat inmiddels op bijna 600 euro.

‘s Avonds waren er optredens van verschillende artiesten waaronder Wichard en Tiny, Eva en Siep. Maar het hoogtepunt was de komst van Iris Kroes, je kon voor 50 cent met Iris op de foto en een handtekening krijgen en hier werd massaal gehoor aangegeven.

Wilt u de actie van de professor Casimirschool steunen, kijk dan op www.kominactie.nl/casimirschool.

 

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button