Buiten regioOndernemend

Wethouder Pytsje de Graaf bezoekt Digi-Taalhuis Dokkum

DOKKUM – Wethouder Pytsje de Graaf van Dongeradeel bezocht donderdagochtend
6 april het Digi-Taalhuis in de bibliotheek van Dokkum. Eind vorig jaar opende zij het Digi-Taalhuis en ze wilde nu graag met eigen ogen zien hoe het reilt en zeilt.

 In Fryslân is een op de negen inwoners tussen de 16 en 65 jaar laaggeletterd. Het Digi-Taalhuis Dokkum is in het leven geroepen om hen op weg te helpen. Wethouder Pytsje de Graaf, die het Digi-Taalhuis vorig jaar opende, werd welkom geheten door taalcoördinator Baukje Hellema van het Friesland Collega en Margreet van Deelen, beleidsmedewerker sociaal domein van de DDFK-gemeenten. Daarna schoof de wethouder bij verschillende taalcursisten aan. Deze ochtend kregen negen cursisten les van vrijwilligers. De deelnemers vertelden openhartig over de moeilijkheden die ze door hun laaggeletterdheid ervaren. Zo hebben ze bijvoorbeeld moeite met het lezen van bijsluiters van medicijnen en is het confronterend als een (klein)kind vraagt of er voorgelezen kan worden. “Er is een wereld voor mij opengegaan nu ik hier naar toe ga. Het is hier gezellig, de vrijwilliger geduldig en ik heb ook altijd een boek in de tas, omdat het zo leuk is om weer te kunnen lezen,” vertelt een van de deelneemsters.

Wethouder Pytsje de Graaf was enthousiast over haar bezoek aan het Digi-Taalhuis. “Als je nu ziet hoe waardevol het is dat ze al binnen een paar maanden meer en beter kunnen lezen en als je merkt hoe goed het ook voor hun zelfvertrouwen is, dan is dat geweldig. We hopen samen met onze partners veel mensen te bereiken en daar zullen we ons vanuit de gemeente volop voor inzetten.”

Hoort u tot die groep of kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Neem dan contact op met Bibliotheken Noord Fryslân via tel. 088-1656 123. De medewerkers helpen u graag op weg.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button