RegionaalSport

Wethouder Spoelstra geeft startsein FIT@SCHOOL Challenge in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Woensdagmorgen gaf wethouder Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen het startsein voor de FIT@SCHOOL Challenge bij It Skriuwboerd in Surhuisterveen. Deze challenge is in het leven geroepen omdat uit cijfers blijkt dat kinderen steeds minder bewegen en zwaarder worden. Tot 1 april worden de kinderen met verschillende opdrachten uitgedaagd om gezonde keuzes te maken en meer te bewegen. ‘Wij vinden het als gemeente belangrijk om te laten zien dat bewegen en gezond eten leuk en lekker is.’, aldus wethouder Spoelstra.

FIT@SCHOOL Challenge
Met de challenge barst een strijd los tussen de verschillende klassen van de school. De kinderen verdienen met verschillende opdrachten munten. Voorbeelden van challenges zijn: elke dag water drinken, een stuk fruit eten en buitenspelen in de pauze. Elke week wordt de balans opgemaakt; de klas met de meeste munten is de weekwinnaar. ’Juist door er een wedstrijd van te maken hopen we dat de kinderen met extra veel enthousiasme meedoen’, zegt Spoelstra.

Elke week ondersteuning
Naast de verschillende opdrachten krijgen de scholen iedere week ondersteuning van High Five sportstimulering, onderdeel van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Met lessen over leefstijl en bewegen leren kinderen wat de meest slimme keuzes zijn. Aan het einde van de FIT@SCHOOL Challenge vindt er een evaluatie plaats en wordt gekeken op welke manier deze challenge een vervolg kan krijgen.

Foto’s Gemeente Achtkarspelen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button