Buiten regioRegionaal

Wethouder start wegwerkzaamheden Twijzelerheide

BUITENPOST – Woensdagmorgen heeft wethouder Max de Haan van Achtkarspelen met een shovel symbolisch de eerste schep in de grond gezet in Twijzelerheide. Daarmee gaf hij het officiële startsein voor de wegwerkzaamheden aan de Doarpsstrjitte en Gealewei. ‘In de Doarpsstrjitte wordt hoofdzakelijk de weg opgeknapt, in het geval van de Gealewei wordt ook het riool vervangen’ aldus Max de Haan. ‘Het is de bedoeling dat door de reconstructie de snelheid van het verkeer afneemt.’

Bij de totstandkoming van de plannen en het voorlopig ontwerp is nauw samengewerkt met de buurtbewoners en Plaatselijk Belang Twijzelerheide. Daarbij is extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid. Om dit te realiseren vervallen de rabat(parkeer)stroken en worden de kruisingen voorzien van een opvallende inrichting. De drempel op het kruispunt Doarpsstrjitte en Gealewei blijft.

Aannemer Witteveen uit Surhuisterveen gaat de werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren. Als het werk aan de Gealewei bijna is afgerond, start de aannemer met de werkzaamheden in de Doarpsstrjitte. De totale werkzaamheden zullen naar verwachting in het voorjaar van 2019 gereed zijn.

 

Wethouder Max de Haan spreekt de omwonenden toe en voert de starthandeling uit met een shovel

Foto’s: Gemeente Achtkarspelen

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button