HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder zet 65-plussers in beweging

BUITENPOST – Ruim 100 inwoners van 65 jaar en ouder namen vrijdagmorgen deel aan een fittest in de Houtmoune in Buitenpost. Met het project ‘Kom in beweging!’ wil de gemeente Achtkarspelen het sporten en bewegen stimuleren bij deze groep. “Daarom doen we deze fittest en kunnen de deelnemers kennismaken met een sport naar keuze”, aldus wethouder Jouke Spoelstra. ”Het is belangrijk dat onze oudere inwoners wel op een verantwoorde manier starten met sport en bewegen. Ik ben dan ook blij dat zoveel inwoners hieraan mee doen vandaag!”

Fittest

Doel van het project is dat deelnemers kennis gaan maken bij een beweeggroep of sportvereniging naar keuze. Met een aantal korte testjes wordt de gezondheid en lichamelijke vaardigheden gemeten. Direct na de test ontvangen de deelnemers de resultaten. Deze kunnen ze vervolgens bespreken met één van de beweegadviseurs. In dit gesprek krijgen de deelnemers een persoonlijk beweegadvies die aansluit op hun interesse. Samen met de deelnemer kijken zij bijvoorbeeld welke passende activiteiten er in de buurt te doen zijn.

Kennismaken met sport

De deelnemers kunnen direct kennis maken met diverse lokale beweeggroepen en sportverenigingen. Vertegenwoordigers van deze clubs zijn ook aanwezig in de Houtmoune om de deelnemers te informeren. Wethouder Jouke Spoelstra: “Het is erg goed om te weten hoe fit je werkelijk bent en wat bij je past. Als je een activiteit gaat doen die goed bij je past, hou je het ook langer vol. Uiteindelijk gaat het erom dat we ons vitaal en energiek voelen. Naast het bewegen, speelt een gezellige sfeer en sociaal contact ook een grote rol. Mooi dat we dat zo op een laagdrempelige manier kunnen stimuleren.”

Foto’s: gemeente Achtkarspelen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button