Regionaal

WhatsApp Buurtpreventie waakt over noordelijkste stad van Nederland

DOKKUM – Burgemeester Marga Waanders onthulde op woensdag 24 mei aan de Aalsumerpoort in Dokkum bordjes voor WhatsApp Buurtpreventie. Dit deed zij samen met wijkagent Henk Postma en Eelke Zwart van de Ondernemersvereniging Dokkum.

In Dokkum is de binnenstad één van de buurten waar WhatsApp een wapen is tegen (winkel)diefstal en waar winkeliers elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties. Burgemeester Waanders: “WhatsApp is een prachtig voorbeeld van hoe moderne communicatiemiddelen direct kunnen bijdragen aan de veiligheid. Daar ben ik een groot voorstander van.”

Ook lid worden van WhatsApp Buurtpreventie?

Behalve in de binnenstad zijn op meerdere plekken in Dokkum, maar ook elders in de gemeente WhatsApp-groepen actief. Om het makkelijk te maken deel te nemen aan groep, heeft de website www.112-dokkum.nl een online portal gemaakt. Mensen kunnen hier hun gegevens invullen en vervolgens worden zij ingevoegd in de buurtpreventie-app van hun buurt. Dit kan via www.112-dokkum.nl/buurtpreventie. Voorlopig is dit eerst alleen nog mogelijk voor inwoners van Dokkum.

Ook borden in uw dorp of wijk?

De gemeente heeft een aantal WhatsApp-borden besteld. Voor de locaties van deze borden wordt per dorp of wijk bekeken waar deze kunnen worden geplaatst. De borden zijn echter behoorlijk prijzig en de gemeente kan niet voor ieder dorp of wijk borden aanschaffen. Een dorp of wijk kan echter zelf ook borden bestellen, de gemeente zorgt dan voor de plaatsing.

Heeft u een succesvolle WhatsApp-groep opgericht en wilt u gebruik maken van een WhatsApp-bord? Neem dan contact op via [email protected].

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button