HoofdnieuwsRegionaal

Whisky nosing en tasting in Manolitobar

KOLLUM – Op zaterdag 23 april wordt er in de Manolitobar een whisky nosing en tasting gehouden voor beginnende en ervaren liefhebbers van “het levenswater”.

“ Civilisation begins with Distillation” William Faulkner

Tijdens de proeverij krijgen de deelnemers een “menu” van 6 verschillende whisky’s te proeven. Daarmee wordt een smaakvolle en gevarieerde reis gemaakt die begint in Japan om vervolgens in Schotland via de Lowlands , Speyside en het eiland Sky te eindigen op Islay. Deelnemers krijgen naast een blended whisky, diverse single malt whisky’s te proeven variërend van normale distillerie bottelingen tot unieke singles cask (strenght) bottelingen (zie ook de bijgevoegde foto). Naast het proeven zal er uitgebreid verteld worden over de geschiedenis, wijze waarop whisky wordt gemaakt, hoe je het moet proeven en waarom het zo bijzondere drank is.

De proeverij begint om 17.00 uur in de Manolitobar en zal ongeveer anderhalf uur gaan duren. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden via E-mail op [email protected]. Omdat het aantal deelnemers gelimiteerd is moet je er snel bij zijn (vol is vol). Bij voldoende belangstelling wordt er mogelijk een tweede proeverij gehouden om 19.30 uur. Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 15,– per persoon (contant meenemen naar proeverij).

Deze speciale proeverij staat onder de deskundige leiding Henk Gaasendam en Eddie en Aiso Lycklama a Nijeholt. Henk Eddie en Aiso zijn liefhebbers van het eerste uur en verzamelaars van alle soorten Whisky (vooral uit Schotland). Ze zijn regelmatig in Schotland te vinden waar ze distilleerderijen bezoeken en op zoek zijn naar bijzondere en nieuwe whisky’s. Samen beschikken ze over een gevarieerde verzameling whisky’s uit verschillende landen en streken in Schotland. Vanuit hun eigen ervaringen (goed voor het proeven van honderden whisky’s over de afgelopen jaren), kunnen ze je alles vertellen over hun hobby “Whisky”.

“ Too much of anything is bad, but too much good whisky is barely enough” Mark Twain

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button