Sport

Wianna Ytsma vierde in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Zaterdag was de tweede plaatsingswedstrijd voor 8 dames van SVK Kollumerzwaag. In de eerste wedstrijd kwam Wianna Ytsma in de pré instap 2 -D4. Ze begon op vloer hier turnde ze een nette oefening met alleen een paar passen lopend in handstand.

De sprong en brug turnde ze bijna foutloos. Toen kwam nog de balk. Vooraf werd goed doorgesproken dat je strak moet turnen. Helaas waren we vergeten dat dit ook na de streksprong moest en hierdoor viel Wianna. Ondanks de val had ze op de andere onderdelen genoeg punten behaald om de bronzen medaille voor de vierde plaats in ontvangst te mogen nemen. Voor haar is het nog afwachten of ze bij de meiden zit die naar het Fries Kampioenschap mogen.

In wedstrijd 1 kwamen ook 3 meiden uit in instap RF-D4 Fie, Susanna, Hilly en Jantina. Ze hebben op de trainingen goed hun best gedaan voor deze wedstrijd en dat mocht ook blijken, bij alle dames gingen de toestellen prima, hier en daar waren er kleine schoonheids foutjes maar deze dames kunnen heel trots zijn op wat ze vandaag hebben gepresteerd. Voor de meiden was het ook nog maar hun tweede wedstrijd van hun turn carrière, dus was het voor ze allemaal nog erg nieuw. Wij zijn in ieder geval trots op ze!

In wedstrijd 2 mochten Mariska Plantinga, Ilse Wielstra en Alyssa Hoekstra hun oefeningen laten zien. Zij komen alle drie uit in de instap D2. Voor deze meiden is het hun eerste seizoen bij de selectie. Ze hebben vandaag laten zien dat ze erg zijn vooruit gegaan. Veel nieuwe bonus elementen zoals Ilse een overslag op vloer en Alyssa een handstand op balk werden mooi geturnd. Voor deze meiden was de tegenstand vandaag nog wat te sterk. Alyssa belandde vandaag op een keurige 7e plaats. Ilse kwam met een 2e plek op brug tot plaats 8 in het klassement. Mariska kon vandaag zien dat ze een echte bikkel was. Door het harde trainen voorafgaand aan de wedstrijd had ze een blaar opgelopen. Toch heeft ze zonder te klagen haar complete brug oefening weten te turnen.

In de laatste wedstrijd mocht Silke v.d. Veen uitkomen in de pré instap D5. Silke is onze jongste deelnemer op dit niveau. Ze heeft ten opzichte van de eerste wedstrijd een grote vooruitgang geboekt. Dit resulteerde haar ik veel hogere uitgangswaardes en een mooie 4e plek op balk. Helaas was het voor haar vandaag niet genoeg om hoog in het eindklassement te komen. Alle meiden hebben zo mooie wedstrijdervaring op kunnen doen en dit beloofd nog wat voor de toekomst.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button