EvenementenSport

Wielercomité Surhuisterveen strikt Dylan Groenewegen en Primož Roglič

SURHUISTERVEEN – Het is de organisatie van de Profronde van Surhuisterveen gelukt om het Lotto-Jumbo duo Dylan Groenewegen en Primož Roglič naar Surhuisterveen te halen. Woensdag won laatstgenoemde op imponerende wijze de zware bergetappe naar Serre Chevalier. Nooit eerder won een Sloveen een rit in de Tour. Voor zijn Nederlandse ploeg was het de eerste ritzege in de Tour sinds Lars Boom in 2014 een etappe won. De overwinning van Roglič zorgde voor grote vreugde bij de Lotto-Jumbo formatie na het uitvallen van Robert Gesink en George Benneth. De voormalige schansspringer is pas een jaar bij de ploeg en wordt beschouwd als een groot talent.

Dylan Groenewegen moest in deze Tour enkele malen zijn meerdere erkennen in de gevestigde sprintorde maar was er in Pau dichtbij. Na een dag eerder derde te zijn geworden moest hij daar alleen Marcel Kittel voor laten gaan. Geen schande als je bedenkt dat Kittel maar liefst vijf etappes op zijn naam schreef. Erik Jager van de organisatie toonde zich uitermate tevreden met het contracteren van het duo. “Wat zou het mooi zijn als Dylan vandaag in Parijs als eerste over de meet komt,” opperde de speaker uit Drogeham.

Eerder contracteerde het Wielercomité Giro-winnaar Tom Dumoulin, etappewinnaar Bauke Mollema en ‘last but not least’ plaatselijk favoriet Pieter Weening, de bergkoning in de Ronde van Oostenrijk.

Foto: Sirotti

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button