Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Windnomade-kunstwerken verdienen plek in de regio

BUITENPOST  Dit jaar organiseerde Botanische Tuin De Kruidhof een expositie van Windnomaden, kunstwerken voor buiten én binnen in de tuinen van De Kruidhof gemaakt door kunstenaars uit Friesland, Groningen en Drenthe. Na drie jaar wereldwijd neer te strijken vindt SLeM (Stichting Landschapstheater en Meer) het nu een mooi moment om de Windnomaden een vaste plek te geven in de regio waar ze zijn ontstaan. In de periode van 29 september tot en met 13 oktober is het daarom mogelijk om met korting een Windnomade aan te schaffen.

De bijzondere expositie laat zich het best omschrijven als een tijdelijk landschap van schilderijen voor buiten. De draagbare kunst is als een zwerm vogels verspreid over de diverse thematuinen van De Kruidhof.

Rondtrekkende kunst

De Windnomaden reizen rond en doen dit jaar naast de Floriade ook het Friese Buitenpost aan. In 2009 zijn zij te zien geweest op het Oerol festival in Terschelling. Later dat jaar maakten de Windnomaden deel uit van het New Island Festival in New York, ter ere van NY 400.

SLeM geeft korting

Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM), de initiator van dit project, wil graag dat de Windnomaden op De Kruidhof definitief neerstrijken op de plek waar ze ontstaan zijn, dus in het Noorden van Nederland. Daarom geeft zij in de periode van 29 september tot en met 13 oktober 30% korting op deze heel bijzondere kunstwerken die geschikt zijn voor aan de wand en in de tuin.

Windnomades bekijken?

Op de website www.slem.org vindt u een overzicht van alle windnomaden die nog te koop zijn. De windnomaden waarvoor de korting geldt kunt u bekijken op De Kruidhof in Buitenpost. De prijzen vindt u op de werken. Hierop krijgt u nog 30% korting. Voor vragen kunt u contact opnemen met Bruno Doedens van SLeM [email protected] of Karin Hoogterp van De Kruidhof [email protected].

Op 29 september tijdens de Sap!dag op De Kruidhof start de kortingsactie. Op 13 oktober, tijdens de Oogstdag en Fruitshow op De Kruidhof en tevens de laatste dag van de expositie is SLeM vanaf 12.00 uur aanwezig om informatie te geven of uw vragen te beantwoorden.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button