HoofdnieuwsRegionaal

Winkelen in Dokkum met QR-codes

DOKKUM – Winkelen met behulp van QR-codes. Dat kan het winkelend publiek straks in Dokkum doen. QR is een barcode die je scant met de camera van je mobiele telefoon. Ondernemers in Dokkum presenteren zich met de QR-codes in etalages van leegstaande winkelpanden. Douma Reclamedingen vroeg voor het project subsidie aan bij de provincie Fryslân via Plattelânsprojekten.

Quick Response

De barcode QR staat voor Quick Response. De ondernemer presenteert een advertentietekst die voorbijgangers kunnen scannen. Op deze manier trekken winkeliers klanten naar hun winkel. De advertentie met QR-code leidt de klant via een kaartje of navigatie naar de winkel.

Etalage

De leegstaande winkelpanden krijgen tijdelijk een nieuwe functie. Verhuurders stellen in ruil voor publiciteit de etalage beschikbaar. Douma Reclamedingen organiseert met ROC de Friese Poort workshops en trainingen voor de ondernemers om hen wegwijs te maken in QR-codes en internet.

 Draaiboek

Gedeputeerde Johannes Kramer heeft zijn telefoon al in de aanslag. “Ik bin benijd wat ik meikoarten tsjinkom yn Dokkum. Dit projekt smyt digitale kânsen op. En it sterket de gearwurking ûnder de Dokkumer ûndernimmers fuort. Boppedat is it konsept ek prima te brûken yn oare doarpen en regio’s. De inisjatyfnimmers hawwe al een draaiboek klear dat se sa oerdrage kinne.”

 Subsidie

Het gebiedsplatform Plattelânsprojekten Noordoost Fryslân beoordeelt het project positief. De stichting ontvangt een subsidiebedrag van € 28.161. De totale kosten van het project zijn € 95.711.

Renovatie ijsclubgebouw Aldtsjerk

Een ander project met een positief advies is de renovatie van het ijsclubgebouw in Aldtsjerk. Het gebouw dateert uit 1925 en staat op de Rijksmonumentenlijst. Door de bijzondere ligging is het gebouw een beeldbepalend element aan de Aldtsjerkermar. Het ijsclubgebouw verkeert in een matige staat. Daarom zijn er ingrijpende bouwkundige maatregelen nodig om het gebouw voor de toekomst veilig te stellen. Na deze grondige renovatie kan het beeldbepalende gebouw in Aldtsjerk de komende decennia weer mee.

Het gebiedsplatform Plattelânsprojekten Noordoost Fryslân beoordeelt het project positief. De stichting ontvangt een subsidiebedrag van € 9.818. De totale kosten van het project zijn € 39.273

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button