HoofdnieuwsRegionaal

Winkels levensmiddelen mogen tijdelijk ook open op ochtenden feestdagen

KOLLUM/DOKKUM – Winkels in de levensmiddelensector in Noardeast-Fryslân mogen tot en met 1 juni 2020 ook open op de ochtenden van tweede paasdag, Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag. Dat geldt ook al voor de zondagen tot en met 1 juni van dit jaar.

Dit betekent dat winkels zoals supermarkten, bakkers, slagers en groenteboeren in deze periode vanaf 8.00 uur open mogen in plaats vanaf 12.00 uur. Ook mogen ze de deuren later sluiten dan normaal. De sluitingstijd wordt op deze dagen verruimd naar 20.00 uur.
Op Goede Vrijdag zal er niet gehandhaafd worden indien de winkels in de levensmiddelenbranche langer open zijn dan 19.00 uur.

Supermarkten hebben om een verruiming van de openingstijden gevraagd. Met dit besluit kan het winkelend publiek beter worden gespreid en daarmee verspreiding van het coronavirus worden beperkt.

Winkeliers bepalen zelf of ze gebruikmaken van de verruiming van openingstijden en zijn zelf verantwoordelijk voor de communicatie hierover richting hun klanten. Winkeliers in de levensmiddelenbranche die op genoemde feestdagen open willen, moeten hiervoor wel een melding doen bij de gemeente. Winkels die al een melding hebben ingediend voor de verruimde zondagopenstelling hoeven dit niet meer te doen; die melding geldt meteen ook voor de genoemde feestdagen.

De melding kan gestuurd worden naar [email protected]. Hierbij het KvK-nummer vermelden en op welk adres/locatie/vestiging (NAW) het betrekking heeft. Voor deze melding worden geen leges in rekening gebracht.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button