HoofdnieuwsRegionaal

Winnaar moordspel Bibliotheken Fryslân bekend

BUITENPOST/KOLLUMERPOMP Helen kwam dichterbij. ‘Thomas!’ Ze greep zijn arm en trok hem naar achteren, bij het vuur vandaan. ‘Wat heb je gedaan?! Je had het thuis toch kunnen uitleggen, van die ene misstap?’ De ontknoping van het Moordspel van de Friese Bibliotheken is bekend. Alie Prins-Ros uit Kollumerpomp had het bij het rechte eind en wees Thomas als dader aan.

Uit honderden deelnemers waren maar 30 deelnemers die op de juiste dader hadden gestemd. De oplossing was dus niet makkelijk. Notaris IJdema uit Franeker heeft de uiteindelijke winnaar getrokken. Alie Prins-Ros: “Het verhaal vond ik leuk om te lezen. De volgende keer mag het wat mij betreft nog spannender zijn. Vooral door de hints was de moord goed op te lossen, al moest je zo nu en dan echt even doordenken. De doorslag voor mij was de hint met het bierblikje waar ‘Ineke’ op stond.” De winnares ontvangt een weekend weg naar Ameland. Deze prijs is mogelijk gemaakt door VVV Ameland.

 

Het moordspel werd van 4 t/m 13 juni georganiseerd in het kader van juni – de Maand van het Spannende Boek. Door het verhaal op Facebook te publiceren wilden de bibliotheken een breed publiek op een verrassende manier laten ervaren dat lezen spannend en leuk is. Een spannende thriller vormde de basis van het spel en was speciaal hiervoor geschreven door de Friese schrijver Bart Kingma. Iedereen kon het verhaal volgen, de hints oplossen en stemmen op wie het gedaan had.

 

Overhandiging prijs in bibliotheek Buitenpost 5 juli

Alie Prins-Ros uit Kollumerpomp is uitgenodigd om 5 juli in de bibliotheek in Buitenpost haar prijs in ontvangst te nemen. Aanvang 15.00 uur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button