RegionaalSport

Wisselvallig WTOC verliest van Anjum

OUDWOUDE – Een mooi affiche WTOC Anjum. De vorige wedstrijd kende een ongekend spannend slot. In de laatste minuten werd er nog gescoord.
WTOC begon goed aan de wedstrijd en probeerde de aanval te zoeken. Dit leverde een kans op voor Sybren Bosma hij vond doelman Lolke Dijkstra op zijn weg. De wedstrijd was in evenwicht. Plotseling ging WTOC slechter spelen. Anjum profiteerde maximaal. In de 38e minuut kwamen ze op voorsprong door Stephan Overkempe 0-1.

WTOC bleef slordig spelen. Ondanks dit kregen ze een paar goede mogelijkheden om te scoren. Sipke Bijlstra kopte naast en een prima schot van Tedo de Bruin werd gestopt.

Na de thee werd er wat verwacht van WTOC. Het spel was veel te wisselvallig. Goede momenten maar ook slechte waarin de bal soms zo maar in de voeten van de tegenstander werd gespeeld. De WTOC defensie faalde volledig inclusief de anders zo betrouwbare doelman Geoffrie Hoiting. Het was een koud kunstje voor Jan Tijtsma  om de marge te vergroten in de 56e minuut 0-2.

De wedstijd werd erg rommelig van beide kanten, Anjum vond het wel goed zo. Ze speelden de spitsen met lange ballen aan wat voor de nodige onrust in de defensie zorgde. De nederlaag leek aanstaande. Plotseling was er weer wat hoop.

Jilles Bosma schiet naast en Riemer Bijlstra net voorlangs. Anjum krijgt noch een grote kans Jan Tijtsma schiet over. In de 93e minuut schiet Sipke Bijlstra van dichtbij raak 1-2. Verder liet Anjum het niet komen. De rustig leidende scheidsrechter Mevr. A.A. Brinkkemper beëindigde de sportieve wedstrijd.

Komende zaterdag speelt WTOC uit tegen Kollum.

Tekst: Wierd Kooistra Foto’s Jantsje Wiersma