HoofdnieuwsRegionaal

Woonoffensief in gemeentehuis in Kollum

KOLLUM – Het Woonoffensief 2015 heeft zijn hoogtepunt bereikt. Op zaterdag opende nagenoeg alle gemeentehuizen in Fryslân hun deuren om voor de tweede keer de woonmarkt te houden. Tijdens de markt konden consumenten zich laten informeren over alles wat met wonen te maken heeft. In het gemeentehuis in Kollum waren zo’n 20 bedrijven vertegenwoordigd.

De woonmarkt is goed bezocht en zowel de bezoekers als de standhouders waren enthousiast over de opzet van de woonmarkt.Wie een huis wil kopen, huren, energiezuinig wil maken, wie denkt aan zonnepanelen, een verbouwing of renovatie, wie meer wil weten over het financieren van een huis, het kopen van een kavel, subsidies of leningen, is op het Woonoffensief Fryslân aan het juiste adres. Van starters tot senioren, voor iedereen is er op de woonmarkt iets te vinden. De bezoekers konden  bij de diverse stands informatie krijgen over onder andere koopwoningen, kavels, bouw- en verbouw, leningen, subsidies en (kortings)regelingen.

Lokkertjes

Net als vorig jaar hebben de Friese gemeenten weer alles uit de kast gehaald om de woonmarkt tot een succes te maken. Met de bekende lokkertjes als zonnepanelen en andere weggevertjes werden de bezoekers naar de lokale woonmarkten getrokken. De woonmarkt is onderdeel van het Woonoffensief, dat van 28 maart tot en met 30 april loopt. Het is een samenwerking tussen Friese gemeenten, bedrijven en de provincie.

Wurkje foar Fryslân

Het Woonoffensief maakt onderdeel uit van het aanvalsplan Woningmarkt uit het programma Wurkje foar Fryslân. Met dit programma doet de provincie Fryslân een extra investering van in totaal € 300 miljoen in de mienskip. Hiermee wil de provincie Fryslân op korte termijn de Friese economie een impuls geven. Op lange termijn gaat het om economische structuurversterking. Meer informatie staat op www.fryslan.frl/wurkjefoarfryslan.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button