EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Workshop- en netwerkdagen ‘Wurkje mei Talint’

BURGUM – Werkzoekenden met een uitkering in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gaan aan de slag om hun kansen op een baan te vergroten. Onder de titel ‘Wurkje mei talint’ organiseren de gemeenten op deze dagen workshop- en netwerkbijeenkomsten op 13 februari in de Pleats in Burgum en op 20 februari in het gemeentehuis in Buitenpost. Tijdens de Workshop- en netwerkdagen worden aantrekkelijke Workshops aangeboden, zodat mensen nog beter hun talent kunnen inzetten. Werkzoekenden kunnen kiezen voor één van beide locaties. Bezoekers leren hoe ze eigen netwerk kunnen inzetten (bijvoorbeeld via Social Media) en hoe ze zichzelf in korte tijd goed kunnen presenteren.

Workshops

Op beide dagen kunnen de bezoekers deelnemen aan 5 workshops:

–      Net-werken: Oh ja… Zoals bij de workshops..!

–      Jouw succesjaar op 1 A4tje!

–      Social Media; hoe je netwerk te vergroten

–      De uitzendbranche als kruiwagen naar werk

–      Creatief kijken naar je loopbaan

 

Kleding-, styling- en kleuradvies

De eerste indruk tijdens een sollicitatie is erg belangrijk. Deelnemers kunnen doorlopend kleding-, styling- en kleuradvies krijgen. Ook kunnen zij zich ter plekke laten opmaken door een visagiste. Er is een fotograaf aanwezig die een mooie profielfoto kan maken voor bijvoorbeeld LinkedIn.

 

Netwerkkaffee

Het blijkt dat de meeste mensen “via-via” aan een leuke baan komen. Daarom wordt de inspirerende workshopdag afgesloten met een Netwerkkafee. Tijdens het Netwerkkafee zijn o.a raadsleden en het college van burgemeester en wethouders, uitzendbureaus en accountmanagers uit de gemeente uitgenodigd. Zij brengen allemaal een waardevol netwerk met zich mee. Deelnemers aan de Workshop- en netwerkdagen kunnen zo in contact komen met nieuwe netwerken waarmee ze hun kans op betaald werk kunnen vergroten!

 

Infographic afdeling Werk & Inkomen de Wâlden

Bij de opening van het Netwerkkaffee zal wethouder Houkje Rijpstra van Tytsjerksteradiel voor het eerst de ‘Infographic’ over Werk & Inkomen De Wâlden vertonen. De Infographic is een korte animatiefilm over de taken en verantwoordelijkheden van Werk & Inkomen De Wâlden, de samenwerkingsafdeling van de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button