Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Workshop zonnebrand en aftersun maken voor je vakantieapotheek

BUITENPOST  – Op dinsdag 9 juni 2015 organiseert Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost een workshop zonnebrand en aftersun maken. Kruidenvakvrouw Tjitske Postma van Krûdwiizer uit Noardburgum verzamelt met de deelnemers planten en kruiden uit de tuin. Daarna maakt ieder zijn eigen zonnebrand en aftersun op geheel natuurlijke basis.

Tjitske Postma rondde in 2004 de opleiding kruidenvakvrouw af en heeft een kruidenpraktijk aan huis. Naast workshops en kruidencursussen geeft zij ook individuele consulten aan mensen die op natuurlijke wijze en op basis van kruiden aan hun gezondheid willen werken. Tijdens de workshop zonnebrand en en aftersun maken zal zij onder andere gebruik maken van calendula, ook wel bekend als de goudsbloem. Tjitske Postma: “ Calendula staat bekend om zijn genezende werking bij wondjes. Maar wat veel mensen niet weten is dat je de blaadjes en bloemen ook kunt eten. De blaadjes smaken een beetje naar peper.

Een aftreksel van goudsbloemen kun je gebruiken als gezichtsreiniger en een spoeling voor bruinrood haar. De spoeling verdiept de kleur van het haar”.

De workshop start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De kosten zijn € 17,50 inclusief verse kruidenthee en toegang tot de tuinen. Vanzelfsprekend krijgen de deelnemers de gemaakte zonnebrand en aftersun mee naar huis.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button