HoofdnieuwsRegionaalSport

WPB en Kollum tevreden met een punt

SNEEK – Daar waar Kollum in de thuiswedstrijd volledig werd weggespeeld, wist de ploeg van Siebe Bos ( Ronnie Pander was verhinderd ) in een koud Sneek een punt over te houden in een meer spannende dan goede wedstrijd.

Direct vanaf de aftrap was het eerste kleine wapenfeit van Kollum, net over het randje van buitenspel werd Hein van Marrum vrij gespeeld. Het antwoord van WPB kwam vrij snel en werd Herre van der Velde vrij gespeeld, zijn te zacht schot verdween nog wel onder Eppie Weidenaar richting de goal echter werd deze nog voor de doellijn opgeruimd. Wat ook in Kollum al duidelijk was, was dat WPB over een fysiek sterke ploeg beschikt en het duel niet schuwd. De Kollumers probeerden het met voetbal de tegenstander onder druk te zetten, echter leverde dit weinig kansen op.  Aangezien ook de thuisploeg weinig mogelijkheden meer creëerde, werd de wedstrijd er voor het publiek niet mooier op. Met enkele vrije trappen wist WPB het de Kollumer verdediging niet echt moeilijk te maken.  Na een klein half uur spelen werd de wedstrijd open gebroken. Vrij gespeeld zette Marinus Hoekstra de bal vanaf de achterlijn voor de goal, waar de attente Hein van Marrum het leer achter Dennis Meijer wist te schieten.  In het laatste kwartier was er voor het kleumende publiek langs de kant weinig te genieten.

Na de thee startte WPB vol om de gelijkmaker te forceren. De verdediging van Kollum werd direct onder druk gezet en het eerste gevaar kwam van de voet van Kevin Fokum die zijn schot tot corner zag verdwijnen. In de vijfde minuut viel dan toch de gelijkmaker achter Weidenaar, die zelf niet geheel vrijuit ging bij een voorzet. De bal kwam voor de voeten van Casey Spoelstra die geen moeite had de bal over de lijn te schieten.  Even leek Kollum te bezwijken onder de druk, echter de kleine storm van WPB leverde weinig kansen op. Met enkele wissels aan beide kanten probeerden beide trainers het om de winst nog te behalen, echter  gevaarlijk werden beide ploegen niet meer. Nadat eerst Kevin Fokum in de slotfase een schot hoog over zag gaan zette Hein van Marrum nog éénmaal aan voor een rush, waabij zijn tegenstander aan de noodrem moest trekken om hem te stoppen. De vrije trap leverde echter ook niets meer op.

Na een kleine minuut blessuretijd erbij te hebben getrokken stuurde scheidsrechter Beekman beide ploegen naar de box. De conclusie kan worden getrokken dat er op deze winterdag toch nog een winnaar naar voren is gekomen. De KNVB heeft namelijk voor de tweede achtereen volgende week een volledige speelronde niet zien afgewerkt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button