Sport

WSBF Acroteams op naar het NK

ZWOLLE – Afgelopen zaterdag werd in de Stilohal in Zwolle de 2e halve finale ACRO D/E gehouden met als uiteindelijk doel deelname aan de Nederlandse kampioenschappen in Zwolle . Naast andere teams uit heel Nederland kwamen voor de WSBF vijf teams bij de D-lijn in actie. Jantina de Vries en Christina Bruinsma namen, mede door een sterke technische uitvoering, het welverdiende zilver in ontvangst met een puntentotaal van 25.750.
Sieta Van der Veer, Jelly Frankes en Elina Sipma behaalden terecht brons met een puntentotaal van 25.700, nadat ze tot bijna het einde van de wedstrijd 1e stonden. De laatste twee teams die in actie kwamen, uit Vaassen en Zaandam, kregen van de jury echter een iets hogere waardering.

Beide teams van WSBF plaatsten zich hierdoor rechtstreeks voor het NK Acrogym. Verder plaatsten ook Jelline Bergsma, Hillie van der Veen en Hannah Westhof met een 4e en Tjitske Visser, Lotte van Sluijs en Inge Stienstra met een 5e plek zich voor deelname bij de NK. Hielkje Meijer raakte tijdens de wedstrijd lelijk geblesseerd aan haar enkel, maar zij maakte, samen met Annieck Wiersema, wel de oefening af. Het team, dat het gehele seizoen goed heeft
gepresteerd, kreeg hierdoor onvoldoende punten voor een verdere doorstroming.

Samen met de eerdere halve finalisten strijden nu komende 7 juni maar liefst 8 teams van WSBF voor een podiumplaats bij de Nederlandse kampioenschappen te Zwolle.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button