HoofdnieuwsRegionaalSport

WSBF in de prijzen op zeer drukke wedstrijddag

KOLLUMERZWAAG/BEETSTERZWAAG/ TWEEDE EZXLOËRMOND – Afgelopen zaterdag waren er 3 wedstrijden waar leden van WSBF aan deelgenomen hebben. In Kollumerzwaag was de 1ste plaatsingswedstrijd op nivo 11 en 12. Hier kwamen  de beginnende talentjes van WSBF uit in verschillende leeftijdscategorieen. Over het algemeen werd er goed gescoord door de meisjes. De oefeningen werden netjes uitgevoerd.

Hier en daar moest er nog wat hulpverleend worden of werden sommige onderdeeltjes door de wedstrijdspanning vergeten. Gezien de grote deelname per categorie was er voor de meeste meisjes van WSBF geen medaille maar qua ranking scoorden ze over het algemeen goed Goud was er voor Fleur Vegter, Brons voor Lieke Postma en Sharon Mozes en Marit Tel mocht voor haar prachtige 5 de plek eveneens een medaille in ontvangst nemen.

In Tweede Exloermond was de Disctrictsfinale 3de divisie . De turnsters konden zich hier plaatsen voor de halve finale. Annieck Wiersema was op alle 4 onderdelen vrij stabiel . Op sprong liet ze wat punten liggen maar bij balk behaalde ze de hoogste score. In het eindklassement werd ze 3de en is hiermee rechtstreeks geplaatst voor de ½ finale.

Femke Kooistra behaalde een 12de plek en is afhankelijk van de doorstromingen landelijk nog een mogelijke kandidaat voor een ½ finaleplaats. Chaluna van der Elst werd 4de bij sprong en 6de bij balk. Eline Sipma was  4de op balk en 6de op vloer. Deze prestaties waren voor het eindklassement niet voldoende om plaatsing af te dwingen. Zondag 2 februari moeten Talitha de Jong, Jildou Kooistra en Yvonne Jagersma moesten op zondag de districsfinale turnen in Tweede Exloermond. Talitha en Jildou lieten bij brug te veel punten liggen om aan te sluiten bij de top. Yvonne Jagersma behaalde een 5de plek en wist net als Annieck een ticket te bemachtigen voor de ½ finale.

In Beetsterzwaag was de eerste voorwedstrijd voor de acro C teams. Bij de C trio’s was WSBF vertegenwoordigd met 3 teams in een deelnemersveld van maar liefst 22 teams. Yteke Hoogsteen, Wilma de Vries en Eva van Sluijs komen dit jaar voor het eerst uit in de C lijn nadat ze vorig seizoen de Nederlandse titel wisten te bemachtigen op D nivo.

Ondanks het feit dat er een tempo-element werd afgekeurd wisten ze door hun performance en sterke balansoefening een prachtige 6de plek te bemachtigen. Een verdiende 5de plaats werd behaald door het trio Ingrid de Boer, Nynke Bruinsma en Lyan van der Sleen.

De jury had kritiek op hun muziekkeuze bij de tempo- oefening waardoor ze artistiek gezien een zeer lage score behaalden. Op korte termijn zal een nieuwe oefening gemaakt worden zodat het trio zeker mee blijft doen in de hoogste regionen. Zilver was er voor Babet Bos, Gianne Storm en Femke Kooistra. Zij wisten beide oefeningen zeer strak neer te zetten waardoor het team de op een na hoogste trede van het podium mocht benutten.

Voor het nieuwgevormd C- duo Baukje Wassenaar en Nellie Bijker was het de beurt in de middagwedstrijd. Dat deze combinatie nu al zijn vruchten af zou werpen was bij voorbaat niet voorspeld. De beide dames wisten in de balans- en de tempo oefening een dusdanige score neer te zetten dat ze de gouden medaille in ontvangst mochten nemen.

Voor volledige uitslagen verwijzen wij naar onze website www.wsbf.nl

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button