HoofdnieuwsRegionaalSport

WSBF door met 7 teams naar landelijke wedstrijden Acro

WINSCHOTEN – WSBF Surhuisterveen is zeer succesvol op de districtswedstrijden acrobatiek te Winschoten. 7 van de 8 teams van WSBF die aan deze plaatsingswedstrijd hebben deelgenomen mogen  26 april naar de landelijke wedstrijden in Zwolle.

De wedstrijden worden in tweetallen of drietallen uitgevoerd op muziek. De jury geeft punten op de artistieke uitstraling, de technische moeilijkheidsgraat en de uitgangswaarden van de getoonde acrobatische oefeningen. De teams tonen hun oefeningen op muziek waarbij choreografie een belangrijke schakel is. Het duo team Eva van der Sluis en Lindsey Wassenaar komen uit in de duo E-lijn en hun strakke oefening was met een puntentotaal van 25,800 goed voor een gouden medaille.

Bij het onderdeel trio D-lijn waren Hannah Westerhof met Jelline Bergsma en Sanne van der Ploeg door hun strakke oefening oppermachtig. Met zelfs de hoogste dagscore van 26,533 bleven ze de concurrentie ver voor en het erepodium was voor dit trio. Ook door binnen de D-lijn naar de landelijke wedstrijden zijn Jantina de Vries, Christina Bruinsma en Sieta van der Veer met een 4de plaats en 25,967 punten. Het trio Rianne Oostra, Sanne Schievink en Tjitske Visser toonden een zeer strakke oefening op hun onderdeel E-lijn. Hun score van 25,767 punten was goed was voor een 2de plaats. Ook door naar de landelijke wedstrijden is het duo Aimee Althof en Amarins Venema. Hun score van 25,600 op onderdeel Duo E-lijn was goed voor een 4de plaats. Ook het duo Jildou Kooistra en Femke Pander viel buiten de prijzen maar hun score was net genoeg om door te gaan naar Zwolle.

Uniek in de acrobatische sport is een mix-pair. WSBF heeft met het duo Nellie Bijker en Yannick van der Veen goud in handen. Veel concurrentie is er niet maar dit duo daagt elkaar uit om zeer hoge ogen te scoren. Met een hoge moeilijkheidswaarde van 41 punten en scores van 8,133 en 8,100 op techniek en artistiek  vertellen zij een verhaal met hun choreografische dans. Een belevenis om dit duo te aanschouwen en zeker een combinatie die goud kan halen op de Nederlandse kampioenschappen.

Maar de afvalrace naar de Nederlandse kampioenschappen is genadeloos. Door een val was er geen doorstroming voor het trio Gemma van der Werf met Hillie van der Veen en Marrit Tjoelker. Zo blijkt dat één fout in deze landelijke afvalrace betekend dat het wedstrijdseizoen op bondsniveau einde seizoen betekend.Om deze reden organiseert WSBF een eigen Friese kampioenschap Acro zodat behalve bondswedstrijden ook nog recreatieve wedstrijden op de agenda staan. Deze acro wedstrijd wordt in de eigen Surventohal in Surhuisterveen georganiseerd op 4 april. De toegang is gratis zodat belangstellenden de acrobatiek sport kunnen beleven. Iedereen is hier welkom.

 

De teams van WSBF die door zijn naar de landelijke wedstrijden: Achter van links naar rechts: Sieta van der Veer, Christina Bruinsma, Jantina de Vries, Sanne Schievink, Rianne Oostra, Tjitske Visser, Hannah Westhof, Sanne van der Ploeg en Jelline Bergsma. Voor van links naar rechts: Eva van der Sluis, Lindsey Wassenaar, Nelie Bijker en Yannick van der Veen.

Op de foto ontbreekt het duo Aimee Althof met Amarins Venema en Jildou Kooistra met Femke Pander.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button