HoofdnieuwsRegionaalSport

WSBF Surhuisterveen wint Valentijn Acrocup 2013

DONKERBROEK – Afgelopen weekend stonden beide dagen in het teken van de Valentijn Acrocup. Dit acro- evenement wat voor de 5de keer op rij , tot in de puntjes wordt georganiseerd  door SV Donkerbroek , wordt graag bezocht door de teams van WSBF. Een enkel team van de vereniging uit Surhuisterveen kon vanwege vakanties en blessures niet deelnemen aan dit toernooi.  Zaterdag 16 febr j.l stond in het teken van de D en E lijn. In de ochtendwedstrijd wist WSBF meteen het hele erepodium te bezetten met de E trio’s , die tijdens de plaatsingswedstrijden van de KNGU ook al veel succes boeken.Lotte van Sluijs, Tjitske Visser en Inge Stienstra behaalden goud, Zilver was er voor Freke van der Velde , Heleen van Houten en Aimee Althof en het brons ging naar Sanne van der Ploeg, Sanne Schievink en Ryanne Oostra.

Gezien de grootte  was er bij een aantal categorieen naast een medaille ook voor de plaatsen 4, 5 en 6 een oorkonde te winnen. Bij de E duo’s was er een tweede plek voor Roos Drost en Jitta Pietersma, brons voor Pytrix Veenstra en Femke Pander en een oorkonde voor de zesde plaats voor het duo Petra de Vries en Yara de Jong . In deze categorie streden maar liefst 22 teams om de prijzen. Met een 4de plek en een oorkonde op zak keerde het instap duo Kyra Wassenaar en Danae Kits huiswaarts. In Ureterp behaalde het jongste team van de vereniging ook al een podiumplek.

Bij de junioren trio’s was er wederom een team uit Surhuisterveen die een medaille mocht ontvangen. Een tweede plaats was er dan ook voor Ilse Frankes, Kimberley Hoexum en Jildou Hiemstra, in deze categorie

Het D trio Yteke Hoogsteen, Wilma de Vries en Eva van Sluijs, van WSBF was oppermachtig in hun deelnemersveld..Zij behaalden met een score van 26.40 en een voorsprong van maar liefst 1.5 punt op de nummer 2, als enigste team over de gehele wedstrijddag een score boven de 26 punten. Beide D duo’s lieten een goede indruk achter bij de jury. Goud was er voor Ineke Bergsma en Annieck Wiersema en het brons ging naar Jantina de Vries en Christina Bruinsma

Het junioren duo, Lyonne van der Veen en Irna van der Heide, was wederom succesvol in Oosterwolde en mochten met een verdiende 3de plaats een bronzen medaille ontvangen. De 4de gouden medaille was er voor  het pupillen duo Chayenne de Cock en Jiska Batema . Zij weten de jury elke keer op rij te imponeren met hun uitstraling.

Dik verdiend mochten deze twee meiden de hoogste plek op het erepodium betreden. Vanwege de geweldige prestaties van alle deelnemende teams van WSBF, lag het gemiddelde zo hoog , boven de 25 punten, dat de beker voor de hoogst scorende vereniging ook mee ging naar Surhuisterveen. Op zondag moesten de C teams van WSBF op de wedstrijvloer.

Het C duo, Sieta van der Veer en Nellie Bijker had door tijdsfouten helaas te kort om een plek boven in het klassement te behalen. Bij de C trio’s was er voor Jacolien van Panhuis, Daphne Diertens en Elina Sipma pech tijdens de oefening vanwege 2 vallen.Maar op 2 maart zal dit team zeker van zich laten horen.

Baukje Wassenaar, Hielkje Meijer en Jildou Kooistra behaalden in deze categorie een zilveren medaille en een vierde plaats beloond met een oorkonde was er voor Babet Bos, Gianne Storm en Femke Kooistra.

Op 23 februari zal in Surhuisterveen de laatste plaatsingswedstrijd op D en E nivo gehouden worden.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button