Sport

WSBF turnsters presteren goed op de halve finale NK

NIEUWEGEIN – Zaterdag 7 april mochten de turnsters zich laten zien op de landelijke halve finale NK in Nieuwegein. Plaatsing voor NK meerkamp én NK toestel stond op het spel.

Zaterdagochtend mochten de instappers N3 de spits afbijten. Voor WSBF waren dat Kaylen Arends en Tess de Vries. De beide meisjes hebben een fantastische wedstrijd gedraaid en dit resulteerde in een gouden plak voor Kaylen en een bronzen medaille voor Tess. Uiteraard hebben ze hiermee plaatsing voor NK meerkamp afgedwongen. Ook hebben beide turnsters zich elk voor maar liefst 2 toestelfinales geplaatst. De Nederlandse Kampioenschappen zullen plaatsvinden op 9 en 10 juni in Almelo.

Daarna mocht Xiao Mei Harms (pupil 1 N3) haar kunsten laten zien. Ondanks lichte zenuwen wist ze mooie oefeningen  neer te zetten. Het niveau was zeer hoog en mede daardoor bezette ze in het eindklassement de 19e plaats. Ze is een ervaring rijker en dit neemt ze dan ook mee naar de volgende wedstrijden. Ook Hannah Westhof, Femke Pander en Jiska Batema (junior D) hadden zich voor deze pittige halve finale geplaatst. Hannah kon helaas niet deelnemen aan deze wedstrijd wegens een blessure, erg jammer.

Femke en Jiska hadden een turbulente wedstrijd met de nodige ups en downs. Sommige oefeningen verliepen nog niet helemaal naar wens, terwijl andere oefeningen probleemloos werden geturnd. Bij de prijsuitreiking bleek dat Femke zich geplaatst heeft voor de NK toestel op het onderdeel sprong, een favoriet toestel van haar. Femke mag zondag 27 mei afreizen naar Waalwijk om daar een gooi te doen naar de titel Nederlands kampioene op het onderdeel sprong.

De volgende turnwedstrijd staat alweer voor de deur: in het weekend van 21/22 april mogen de turnsters naar Nieuwehorne voor de tweede plaatsingswedstrijd FK.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button