RegionaalSport

WTOC afgetroefd door Twijzel

TWIJZEL –  Voor beide teams stond er veel op het spel. Bij winst aansluiting bij de grote middenmoot, bij verlies bivakkeren in de onderste regionen. Dat Twijzel hier meer van overtuigd was dan WTOC bleek uit de tomeloze inzet van Twijzel. Na wat verkennende minuten was Twijzel de bovenliggende partij. Wiebe Aardema kopte net voorlangs. Even later was Menno Blom dicht bij een treffer, hij schoot uit vrijstaande positie over. WTOC kreeg een kans, helaas schoot Tedo de Bruin naast. Geklungel in de WTOC defensie leidde bijna tot een achterstand.

Even later een geweldige mogelijkheid voor Twijzel. Johannes van der Meulen gaf de bal voor. Op twee meter van het doel faalde Wietse Aardema en behoede doelman Fokke Zijlstra WTOC voor een achterstand. In de dertigste minuut de voorsprong voor Twijzel. Een vrije trap van af rechts kon niet weggewerkt worden door WTOC. De bal leek in het doel te gaan om hier zeker van te zijn maakte Wietse Aardema op het randje van buitenspel met een snoekduik de 1-0.

WTOC wilde wel de bakens te verzetten maar het lukte niet. Het tempo wat Twijzel hanteerde was te hoog. WTOC hoopte de rust te halen met deze stand. Menno Blom Schoot in de 42minuut vanaf twintig meter in de rechter benedenhoek raak 2-0.

In de rust zal de aan het eind van het seizoen vertrekkende WTOC trainer Oane Westra ongetwijfeld zijn spelers hebben voorgehouden dat het zo niet ging. WTOC ging wel beter van start dan de eerste helft. Jaap de Bruin wurmde zich door de Twijzel defensie, zijn schot belandde in het zijnet. Verse krachten Heine de Bruin en Erik Jan Dijkstra werden ingebracht om te trachten er toch nog iets van te maken. Het spel bepaalde zich meestal op het middenveld zodat er voor de doelen niet veel te beleven viel. Bij een uitval van Twijzel kreeg Menno Blom een geweldige kans. Fokke Zijlstra redde bekwaam. WTOC forceerde een paar hoekschoppen die niets opleverden. WTOC drong aan. Dat gaf Twijzel de mogelijkheid te counteren.

De mogelijkheden die hierdoor ontstonden werden door WTOC verdedigend prima opgelost. Erik Jan Dijkstra schoot uitstekend in. Jacob Sietse Bremer wist deze mogelijkheid te voorkomen hij redde bekwaam. WTOC bleef geloven in een beter resultaat. Het spel was te slordig om Twijzel te verontrusten. Veel onnodig balverlies  mogelijk veroorzaakt door wat aan de stand te willen veranderen. In de 86e minuut maakte Menno Blom de 3-0 waardoor de wedstrijd beslist was. Een verdiende overwinning van een goed spelend Twijzel op een tegen zichzelf spelend WTOC. Gele kaarten gaf scheidsrechter A Vellinga aan Lars Merkus en Jan Smid van WTOC en Rene Paauw van Twijzel. Uiteraard was Twijzel trainer Dick Groen tevreden over zowel het spel als de overwinning. Zijn collega Oane Westra van WTOC was teleurgesteld in wat WTOC deze middag liet zien. Komende Zaterdag mag WTOC Thuis tegen t Fean 58 proberen om na deze nederlaag de knop om te zetten.

Verslag: Wierd Kooistra en Foto’s :Jantsje Wiersma