Sport

WTOC blijft op koers voor het kampioenschap

SUAMEER – Er stond deze middag voor beide teams veel op het spel. WTOC ging voor het kampioenschap. Suameer voor voorkoming rechtstreekse degradatie. Dit zorgde voor veel spanning vooraf.De wedstrijd was noch amper begonnen of WTOC opende de score. Tedo de Bruin was de maker 0-1. Noch genietend van deze vroege voorsprong was de stand weer gelijk, Liekele Paulusma profiteerde van deze buitenkans 1-1.
WTOC herpakte zich en kreeg een paar kleine mogelijkheden. Uit een hoekschop scoorde Tedo de Bruin de 1-2. Sybren Bosma probeerde het met een vrije trap dit lukte wonderwel en WTOC had een riante voorsprong van 1-3.

Suameer probeerde met counterend voetbal het tij te keren. Dit had bijna succes, de paal bracht in eerste instantie redding en daarna keeper Geoffrie Hoiting.
Suameer voelde dat er meer in zat en mocht hoop houden. Gelukkig voor WTOC bleef het bij pogingen. Geoffrie Hoiting hield WTOC op de been.

Tweede helft
In het begin van de tweede helft ontsnapte WTOC. Theo Koster raakte de lat. Het spel golfde op en neer en de spanning bleef. Sybren Bosma werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door Klaas Bosma op de voor hem karakteristieke wijze benut, 1-4.

Erik Jan Dijkstra passeerde enige Suameer spelers en legde de bal terug op de mee opgekomen Taede van der Ploeg. Hij haalde verwoestend uit en bracht hiermee de stand op 1-5. Via de rug van Scheidsrechter H. Swart belandde de bal bij Jaap Pietersma. Hij profiteerde optimaal van dit buitenkansje en bracht de eindstand van 2-5 op het scorebord. Jitze Keizer moest met een hoofdwond opgelopen bij een kopduel het veld verlaten. Meteen hierop klonk het eindsignaal.

Derde periodetitel
Doordat VIOD ook zijn wedstrijd winnend afsloot kon WTOC het kampioenschap noch niet vieren. Wel werd de derde periodetitel binnen gehaald. Met nog twee wedstrijden te gaan  kan WTOC de titel bijna niet meer ontgaan.
Suameer belandde door de nederlaag op de laatste plaats. Volgende week is Birdaard in de thuiswedstrijd de tegenstander.
Bij een overwinning kan WTOC de Kampioensvlag hijsen.

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button