Sport

WTOC de tweede helft op stoom

DE WESTEREEN – Het verschil op de ranglijst was miniem. Winst was voor beide teams belangrijk. Het betekende aanhaken bij de top of voorlopig bij de middenmoot. Onder leiding van mevrouw S. A. Brinkkemper die het prima deed werd afgetrapt. Er gebeurde niet veel het eerste gedeelte. WTOC liet achterin wel veel ruimte aan de tegenstander. Dit zorgde voor wat mogelijkheden voor Zwaagwesteinde. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er een doelpunt voor Zwaagwesteinde kwam. Volledig vrij gelaten door de WTOC defensie kon Wymer de Vries Zwaagwesteinde op een 1-0 voorsprong zetten. Verder dan een poging van Jilles Bosma kwam WTOC niet. Berend Jan Prins moest net voor het strafschopgebied aan de noodrem trekken. De toegekende vrije trap werd door Geoffrie Hoiting bekwaam buiten de palen gewerkt. WTOC probeerde de bakens te verzetten. Zwaagwesteinde kon de bal niet wegwerken uit het strafschopgebied Tedo de Bruin profiteerde en vlak voor rust kwam de 1-1 als een donderslag bij heldere hemel.

De tweede helft een herboren WTOC. In de rust zal trainer Oane Westra het nodige gezegd hebben. WTOC creëerde  kansen helaas steeds net naast of voorlangs. Sven Rozendal kreeg een opgelegde kans om Zwaagwesteinde een voorsprong te bezorgen, hij schoot hoog over. Tedo de Bruin verliet de arena en Erik Jan Dijkstra kwam hem vervangen. Hij kreeg bij zijn eerste balcontact een kans zijn schot belandde in het zijnet. Een combinatie Jilles Bosma Jaap de Bruin resulteerde in een 1-2 voorsprong. Een inzet van Erik Jan Dijkstra werd door een verdediger van de doellijn gehaald. De bal belandde voor  de schietgrage voet van Jaap de Bruin 1-3.Doordat het veld steeds lang gehouden werd kon WTOC naar hartenlust combineren. Er ontstonden hierdoor nog mogelijkheden voor beide teams. Een op maat gegeven bal van Jaap de Bruin op Erik Jan Dijkstra betekende de definitieve nekslag voor Zwaagwesteinde 1-4.

Komende zaterdag staat de wedstrijd VIOD – WTOC op het programma.