WTOC delft onderspit in derby

DE WESTEREEN – Een wedstrijd met grote belangen stond afgelopen zaterdag in Zwaagwesteinde op het programma. WTOC wilde graag bovenin de ranglijst blijven staan en Zwaagwesteinde wilde zich daar graag gaan vestigen. Het werd een enerverend duel waarin WTOC na 90 minuten toch aan het kortste eind trok. Liefst vier penalty’s gaven kleur aan een wedstrijd die uiteindelijk in 3-2 eindigde.

De thuisclub kwam goed uit de startblokken en probeerde vooral via de linkerkant gevaarlijk te worden. Echte kansen leverde het echter niet op. Aan de andere kant was het na twintig minuten wel raak. Sipke Bijlstra werd in de zestien middels een sliding onderuit gehaald en een penalty was het gevolg. De eerste discussie was ontstaan want de grensrechter van Zwaagwesteinde vlagde voor buitenspel. Berend Jan Prins nam de verantwoordelijkheid en schoot de 0-1 binnen.Zwaagwesteinde was van slag en zag dat WTOC goed combinerend de voorsprong wilde uitbreiden. Net als de openingstreffer kwam de gelijkmaker ook nu uit de lucht vallen. Taede van der Ploeg moest met een sliding een bal verwerken, maar zag tot zijn schrik dat de scheidsrechter hier ook een overtreding in zag en de bal op de elfmeter legde. Rene Nauta wist met dit buitenkansje wel raad. Toen na een half uur Sven Rozendal met een schuiver de 2-1 ook nog op het bord bracht was de wedstrijd ineens helemaal op de kop gezet. Direct na de rust wist WTOC de bakens nog niet te verzetten.

Wederom werd een sliding in de zestien, ditmaal door Heine de Bruin, gepromoveerd tot penalty. Wederom wist Nauta in de een op een met Geoffrie Hoiting de bal in het net te leggen. De wedstrijd leek daarmee beslist. Echter de gasten uit Oudwoude, Westergeest en De Triemen rechtte nog eenmaal de rug en zette druk op het doel van de thuisclub. Het resulteerde in de 89e minuut in de vierde penalty van de middag. Jilles Bosma werd in de zestien gehaakt en Berend Jan Prins wist ook deze kans te benutten. De tijd die resteerde bleek te kort om ook nog de 3-3 binnen te schieten. Al was Jaap de Bruin akelig dichtbij de verdiende gelijkmaker. Echter Zwaagwesteinde hield de punten thuis en ziet haar inhaalrace naar boven gestalte te krijgen.