WTOC en ONT delen de punten

OPEINDE – WTOC nog steeds geplaagd door blessures en een schorsing, moesten deze middag nog weer 2 spelers afhaken gedurende de wedstrijd, Sybren Bosma en de al niet fitte Jaap de Bruin. De puzzel voor trainer Oane Westra wordt steeds groter om elf spelers aan de start te krijgen die alle posities kunnen bezetten. De wedstrijd begon met een aanvallend ONT. De eerste kans was voor WTOC Berend Jan Prins schoot uit een vrije trap prima op doel keeper Rory Bruna kon de bal tegen houden. Een vrije trap van ONT had wel succes van dichtbij kon Oebele Twijnstra raak koppen1-0. Een minuut later was het al 1-1 tussen drie verdedigers van ONT schoot Erik Jan Dijkstra uit de draai raak. ONT bleef druk uitoefenen. Een inzet werd door Erik Bruinsma uit het doel gekopt. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

De tweede helft was de eerste kans voor WTOC. Tedo de Bruin schoot naast. ONT miste een kans voor open doel, werkte Hielke Knippels de bal naast en kwam WTOC met de schrik vrij. Uit een WTOC aanval werd Jaap de Bruin weggeduwd in het strafschop gebied. Strafschop oordeelde scheidsrechter Hadders. Berend Jan Prins faalde niet en de voorsprong was er voor WTOC 1-2.

ONT probeerde WTOC onder druk te zetten wat redelijk lukte. Gelukkig voor WTOC ging dit veel te gehaast zodat de WTOC verdediging steeds op tijd kon ingrijpen. In de 75e minuut kwam ONT op gelijke voet. Otto Kooi schoot van dichtbij raak 2-2. ONT bleef jacht maken op de overwinning. Dit gaf WTOC prima counterkansen met de beste kans voor Tedo de Bruin die in kansrijke positie over schoot. Er ontstonden hectische momenten voor het WTOC doel. Gelukkig was er steeds wel iemand die de bal kon wegwerken. De spanning bleef tot het einde. Het vijfde gelijke spel na de winterstop. WTOC kon deze middag tevreden zijn met de puntendeling. Zaterdag de thuiswedstrijd tegenstander is dan Rijperkerk.