WTOC en Wykels Hallum in boeiend duel naar remise

OUDWOUDE – In een leuke, open wedstrijd met kansen voor beide teams sloten WTOC en Wykels Hallum gisteren af met een puntendeling. De wedstrijd, die qua voetbal absoluut niet hoogstaand was, eindigde uiteindelijk in 1-1. Zoals gezegd was het een wedstrijd waarin weinig tot geen goed voetbal werd geëtaleerd. Dit betekende niet dat het voor de aanwezige toeschouwers een saaie wedstrijd was om naar te kijken. Integendeel: beide teams streden voor elke meter en er werden voldoende kansen gecreëerd.

De beginfase was voor de gasten, ze kwamen feller uit de startblokken dan de thuisclub en ze hebben met aanvoerder en aanjager Pieter Dijkstra een voetballer van formaat in huis. Gelukkig kwam Wykels in de beginfase niet tot scoren en na een minuut of tien kreeg WTOC wat meer grip op de wedstrijd. Tedo de Bruin kreeg het op zijn heupen en liet tweemaal zijn tegenstanders zijn hakken zien: eenmaal verdween de bal centimeters naast de goal, eenmaal bracht de keeper redding ten koste van een corner. Een kopballetje van Jan Smid na die corner verdween net langs de verkeerde kant van de paal. De thuisclub mocht even later niet klagen dat Pieter Dijkstra van Wykels Hallum in vrijstaande positie de goed keepende Geoffrie Hoiting op zijn weg vond. Net voor rust ging een vrije trap van Klaas Bosma via de deklat snoeihard over de goal van Wykels Hallum.

Na rust waren het de gasten die de wedstrijd wat meer naar zich toetrokken. WTOC kwam niet meer tot goede aanvallen en Wykels Hallum bleef met hun snelheid voorin en wendbaar middenveld gevaarlijk. Na een minuut of 10 moest Jan Smid het veld alsnog verlaten met een blessure die hij al in de eerste helft opliep na een pittig duel. Aant Keizer verving hem uitstekend en bleek later in de wedstrijd nog goud waard. Halverwege de 2e helft kwam Wykels Hallum dan toch op voorsprong. Na een steekpass door het centrum kwam de spits van oog in oog met Geoffrie Hoiting. De keeper-in-vorm kwam ook in dit duel als winnaar uit de strijd, maar helaas werd de rebound alsnog door Erik Niemarkt binnengeschoten (0-1). Na dit doelpunt speelde de thuisclub alles of niets, iedereen deed er nog een schepje bovenop en uiteindelijk resulteerde dat in de gelijkmaker. Aant Keizer kwam door over rechts en leverde een perfecte voorzet af op Jaap de Bruin. Hij kwam boven zijn tegenstander uit en knikte hard, via binnenkant paal, prachtig raak (1-1).

In de slotfase gingen beide teams vol voor de winst. WTOC mocht blij zijn dat de bal na een duel tussen Taede van der Ploeg en Erik Niemarkt niet op de stip ging, de gasten knepen de handen dicht toen de volgende counter via Tedo de Bruin óp in plaats van lángs keeper Robin van der meer ging. De allerlaatste kans was voor Nyckele Smeding van de thuisclub. In de 16 meter omspeelde hij de keeper, maar vanuit een lastige hoek vond hij niet meer dan het zijnet. Een enerverende wedstrijd met een uiteindelijke puntendeling. Beide trainers konden hier dan ook mee leven. RWF is volgende week voor WTOC de laatste tegenstander in dit kalenderjaar. Er wordt in Frieschepalen afgetrapt om 14.30 uur.