WTOC geeft Dokkum het nakijken

OUDWOUDE – In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen wist WTOC de punten thuis te houden. Na een enerverende pot voetbal stond er na 90 minuten 4-2 op het scorebord. Vanaf het startsignaal gaf WTOC gas en daar had voornamelijk de achterhoede van de Dokkumers moeite mee. Binnen 10 minuten wist Sybren Bosma na een goede aanval over rechts de bal achter de Dokkumer goalie te plaatsen (1-0). In het kwartier wat volgde kreeg WTOC kans op kans om de score uit te breiden. Driemaal konden de mannen alleen richting de keeper maar even zo vaak ging de bal er niet in. Na een minuut of twintig gooide Dokkum de schroom van zich af en kwam zowaar op gelijke hoogte. Een voorzet werd pardoes door een verdediger van WTOC in eigen goal gekopt (1-1). Tien minuten voor rust werd de Dokkumer spits volgens de scheidsrechter gehaakt in de 16-meter: gelukkig voor WTOC sloeg keeper Geoffrie Hoiting de gegeven penalty uit zijn goal. Beide ploegen gingen derhalve met een 1-1 ruststand richting de kleedkamers.

De tweede helft begon voor de thuisclub voorvarend. Na een dieptebal van Nyckele Smeding wist Jilles Bosma op snelheid zijn tegenstander af te schudden en de bal pan klaar te leggen voor Jaap de Bruin. Hij kende geen genade (2-1).  De fase die daarop volgde oogde rommelig. Beide teams wilden wel, maar niet alles lukte. Zowel WTOC als Dokkum kregen kansjes. Het duurde tot de 75e minuut voor er weer een doelpunt viel te noteren. Uit een corner ontstond een scrimmage voor de goal, Sipke Bijlstra haalde de trekker over en zette de 3-1 op het scorebord. Toen vijf minuten voor tijd Tedo de Bruin van buiten de 16-meter  de keeper ook nog wist te verschalken in de korte hoek (4-1), zou WTOC de winst over de streep moeten kunnen trekken.  De ploeg speelde de wedstrijd prima uit, al was het jammer dat diep in blessuretijd de 4-2 nog op het scorebord kwam.

Al met al een prima overwinning voor de thuisclub. Volgende week mogen de mannen uit Oudwoude aantreden tegen VIOD in Driesum, aanvang 14.30 uur.