Sport

WTOC JO-7 onverwacht herfstkampioen

OUDWOUDE – Zaterdag 19 november reisde het team van WTOC JO-7 af naar Marum, waar zij gingen spelen tegen VVT, Marum en Harkema. Zij hadden er van te voren geen rekening mee gehouden dat ze wel eens kampioen konden worden. Harkema stond op dat moment met 5 punten boven WTOC, dus het leek logisch dat zij de titel binnen gingen slepen.. Maar dat leek niet goed gedacht, WTOC won namelijk de eerste wedstrijd van Harkema met 2-0 doelpuntenmakers Jelke Bosma en Jelke Piet Tjalsma. De eerste winst was dus binnen.

De volgende wedstrijd was tegen Marum. WTOC stond in de helft van de wedstrijd achter met 3-1, maar omdat het team zo fel en gedreven was, wisten ze die wedstrijd uiteindelijk te winnen met 5-3!! (Doelpuntenmakers: Jelke Piet Tjalsma, Pieter Bloemsma, Tjisse Dinand Bosch, Jelke Bosma 2x)

Tegelijkertijd tijd was Harkema-VVT bezig. Het team van WTOC hoorde steeds luid gejuich, dus hadden ze nog steeds het idee dat Harkema kampioen zou worden. Maar dat bleek achteraf een gelijk spel te zijn geweest.
De kinderen kregen na 2 mooie pittige wedstrijden een bekertje ranja, en konden zich gaan klaar maken voor de laatste wedstrijd.

Er moest tegen VVT worden gevoetbald. Dat werd een overwinning van 4-0. Doelpuntenmakers: Xander Wiersma, Pieter Bloemsma 2x, Tjisse Dinand Bosch. De toppers van WTOC waren lekker fel, en ze waren stuk voor stuk heel erg goed. Tegelijkertijd was de wedstrijd Harkema-Marum bezig en WTOC was in de veronderstelling dat Harkema die gewonnen had. Dat bleek dus ook een gelijk spel te zijn geweest! Dat betekende dat WTOC JO-7 dus  kampioen was geworden! De spelers hadden het niet in de gaten, en bij de leiding drong dit ook wat later door, maar ze waren kampioen !!!
Dit werd kort in de kantine gevierd met wat drinken en wat lekkers, en zo gingen ze weer richting Oudwoude met het kampioenschap op zak!!

 

Achter van links naar rechts: Xander Wiersma, Jelke Piet Tjalsma, Tjisse Dinand Bosh, Pieter Bloemsma
Voor van links naar rechts: Hester Adema, Hidde van der Ploeg, Jelke Bosma, Jorn Merkus.
Afwezig: Reinier Visser.

 

Foto Esther Bosma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button