Sport

WTOC kampioen na winst op Birdaard

OUDWOUDE – Bij een overwinning zou WTOC kampioen zijn seizoen 2015-2016 van de 4e klasse B. Het verloren terrein door de degradatie van vorig seizoen was dan hersteld na een jaar. Een geweldige prestatie zou dat zijn. WTOC begon de wedstrijd onder leiding van de afscheidnemende scheidsrechter P de Boer uit Drachten. 45 jaar hanteerde hij de fluit. Hij haalde de landelijke hoofdklasse een uitstekende prestatie en carrière.

WTOC begon met wat plaagstootjes. Gevaarlijk werden ze niet. Kennelijk was de spanning te groot. Birdaard kreeg de eerste echte kans Rutger Kooistra schoot in het zijnet. WTOC kwam op voorsprong uit een hoekschop. Birdaard kon de bal niet voldoende  wegwerken. Nyckele Smeding kon hiervan profiteren 1-0. Het bleef wat rommelig. Heine de Bruin kopte de bal van de doellijn en wist een gelijke stand te voorkomen. Jaap de Bruin kopte naast. De schitterend uitgedoste supporters keken reikhalzend uit naar de tweede helft want dan zou het gebeuren.

WTOC kwam gemotiveerd uit de kleedkamer. Goede mogelijkheden kregen Jaap de Bruin en Taede v/d Ploeg .Hun pogingen werden geblokt door de verdediging of een prooi voor de goed keepende Sake Tolsma. In de 65e minuut was het kampioenschap ver weg Ype Kingma maakte de gelijkmaker 1-1. WTOC moest er alles aan doen om de stand weer in hun voordeel om te buigen. Erik Jan Dijkstra en Berend Jan Prins kwamen voor Nyckele Smeding en Tedo de Bruin. Het bleef oppassen geblazen voor de WTOC defensie bij uitvallen van Birdaard. Jilles Bosma stuitte op de keeper. Arend Castelein schoot net naast.

Hidde Kingma  omzeilde de verdediging van WTOC, zijn inzet ging naast. Sipke Bijlstra kwam voor Jaap de Bruin in het veld. In blessure tijd stelde WTOC alsnog de zege en daarmee het kampioenschap veilig. Uit een scrimmage wist Taede v/d Ploeg de 2-1 binnen te schieten. De ontlading aan WTOC zijde was groot. Alie Bosma had geregeld dat alle spelers van WTOC een badjas kregen .Ook voerde zij het woord. Zij vond dat WTOC ook zonder dit kampioenschap voor haar kampioen waren. Hiermee wilde zij het team bedanken dat ze als een man achter Sybren stonden door het veld af te gaan na een discriminerende opmerking over zijn beperking. Na een rondrit door de drie dorpen verzorgd door Anco Starkenburg kon het feest beginnen.

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button