WTOC kan het niet bolwerken in en tegen Grootegast

GROOTEGAST – Na de mooie overwinning thuis tegen Birdaard mocht het 1e elftal van WTOC op bezoek bij hoogvlieger Grootegast. Deze ploeg promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de 3e klasse en doet het uitstekend. Een jonge, gretige ploeg die voetballend absoluut een meerwaarde is voor deze 3e klasse. WTOC kon dus de mouwen maar opstropen. Achteraf kon de conclusie worden getrokken dat het dat ook zeker heeft gedaan, al verloor het wel met 3-1.

In de beginfase werd duidelijk dat beide ploegen vroeg druk wilden zetten, maar aan de bal ook het spel wilden maken. Dat blijft voor toeschouwers natuurlijk leuk om naar te kijken. Gezegd moet worden dat dit de thuisploeg iets gemakkelijker lukte dan de gasten. Zij kwamen dan ook na een minuut of tien op voorsprong. Een slim genomen vrije trap werd hard voor gegeven en het was een verdediger van WTOC die zijn eigen doelman met het hoofd passeerde (1-0).

Wie had gedacht dat de doelpuntenmachine nu op gang zou komen kwam bedrogen uit. De verdedigers van de gasten beten fel en fair van zich af waardoor het een echte wedstrijd bleef. Temeer omdat Sybren Bosma halverwege de eerste helft de 1-1 op het scorebord zette. Een van richting veranderd schot belandde in de goal.

In het vervolg bleef Grootegast de ploeg met het meeste balbezit, maar tot echt grote kansen leidde dit net. Helaas voor WTOC werd er toch met een 2-1 stand de kleedkamers opgezocht voor de rust. Een voorzet van rechts viel precies voor de voeten van de spits van Grootegast en vanaf 3 meter was het voor hem een koud kunstje om de keeper de passeren.

Na rust was het hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Keeper Geoffrie Hoiting van WTOC moest twee keer handelend optreden op een aanval van de Grootegasters, de keeper van de thuisclub deed hetzelfde op een hoge voorzet van Aant Keizer die richting kruising vloog. Grootegast kreeg een aantal corners op rij zonder echt heel gevaarlijk te worden, WTOC kreeg eigenlijk geen grote kansen. Rond de 80e minuut met de 2-1 nog op het scorebord begon WTOC risico te nemen. Een verdediger werd naar de kant gehaald en een spits werd ingebracht. Ook dit leidde niet tot het gewenste resultaat, sterkere nog: het was Grootegast wat in de slotfase de overwinning definitief naar zich toe trok door in overtalsituatie de 3-1 te scoren. Ze behaalden daarmee een verdiende overwinning. WTOC kreeg na afloop de complimenten voor de getoonde spelopvatting en geleverde werklust. Helaas leverde het deze zaterdag geen punten op.

Volgende week wacht koploper ONT. Zij komen op bezoek in Oudwoude, aftrap 14.30 uur.