WTOC kan koploper ONT niet van periodetitel af houden

OUDWOUDE – Zaterdagmiddag stond de wedstrijd WTOC tegen ONT op het programma. Twee teams die dit seizoen verschillende doelstellingen hebben. De thuisclub strijdt voor een plek in de middenmoot, de gasten willen graag terugkeren naar de 2e klasse waar ze enkele jaren terug acteerden. Vooraf was al duidelijk dat ONT bij winst de eerste periodetitel in de wacht zou slepen. Na afloop stond er een 0-6 einduitslag op het scorebord waardoor de gasten kregen waar ze voor kwamen.

1e helft

De wedstrijd was kwalijk begonnen of voor beide goals viel al wat te beleven. De eerste aanval van ONT werd van buiten de 16 enkele meters naast geschoten. Aan de andere kant van het veld was het Tedo de Bruin die alleen op de keeper van ONT af mocht gaan. Vanaf rechts denderde hij het zestienmetergebied in en plaatste de bal langs de uitkomende keeper. Helaas ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Na een kwartier spelen kwam ONT op voorsprong. Een vrije trap voor ONT  werd door een WTOC verdediger niet goed ingeschat, waardoor er een gevaarlijke situatie ontstond voor de goal van Geoffrie Hoiting. Een ONT speler wist hier wel raad mee en plaatste het leder in de verste hoek (0-1). Toen even later, op bijna identieke wijze, ook de 0-2 viel, leek de wedstrijd al vroeg beslist. Halverwege de 1e helft was het wederom Tedo de Bruin die door het middenveld goed werd bediend en alleen op keeper Rory Bruinja af mocht gaan. Wederom ging de bal langs de keeper: helaas raakte het de paal in plaats van het net. Toen net voor rust ook nog de 0-3 werd gescoord leek de 2e helft een formaliteit te gaan worden.

2e helft

Wie na rust op sportpark De Wygeast was gekomen en het spel had gevolgd van minuut 46 tot ongeveer de 70e minuut, zou niet kunnen geloven dat op dat moment de tussenstand 0-3 was. Het eerste deel van de 2e helft was het WTOC wat de klok sloeg. Er werd met passie gespeeld, de tegenstander werd vastgezet op eigen helft en alle afvallende ballen werden veroverd. Tot doelpunten leidde dit overigens niet. Na een diepe bal van Jan Smid kwam Jilles Bosma alleen voor de keeper en ook hij kon het net niet laten bollen voor de thuisclub. Ook Jaap de Bruin mocht eenzaam voor de keeper verschijnen, helaas verdween zijn lob tegen de vuisten van de goed keepende Bruinja.

De laatste 20 minuten waren het de gasten die de score verder uitbouwden. WTOC kwam overal een stap te laat en bij de doelpunten zag het er verdedigend niet goed uit. ONT profiteerde hier dankbaar van. In een kort tijdsbestek werd de score opgevoerd van 0-3 naar 0-6.

Voor de thuisclub is het uithuilen en opnieuw beginnen. Het is geen schande om van dit ONT te verliezen. Ze hebben een goede, gretige ploeg die mee doet voor de prijzen. Dat de goals te gemakkelijk tegen werden gekregen en de gecreëerde kansen niet werden benut, zorgde voor een 0-6 einduitslag.