WTOC legt Dokkum in 2e helft over de knie

OUDWOUDE – Door blessures en schorsingen was het deze voetbalmiddag even puzzelen voor trainer Martin Brandsma tijdens de voetbalwedstijd. De puzzelstukjes vielen echter prachtig in elkaar. Het team streed voor elke meter, speelde uitstekend in op de mogelijkheden die de tegenstander bood en had deze middag wel dat kleine beetje geluk dat de afgelopen weken ontbeerde. Bovenal wisten de aanvallers nu wel tot scoren te komen. Het geeft de burger moed, maar doordat alle teams onderin winnen blijft het ongemeen spannend.

De tegenstander Dokkum had nog een kleine kans om de nacompetitie te halen. Dan moest er deze middag gewonnen worden. Voor WTOC gold dit ook, maar dan om de PD wedstrijd te ontlopen. De eerste helft waren de teams dan ook aan elkaar gewaagd en een doelpunt kon aan beide kanten vallen. Martijn Jongeling had de grootste kans, maar zag toen hij doelman Hoiting al voorbij was de paal nog als sta in de weg. Deze weerhield aan de andere kant Heine de Bruin ook van scoren af. Een schot van Erik Jan Dijkstra werd prima gekeerd door de Dokkum doelman en ook Geoffrie Hoiting liet zich gelden door een inzet vanuit de tweede lijn te pareren.

In de tweede helft begon WTOC furieus en binnen drie minuten lag de bal in het net. Nyckele Smeding wist met een splijtende pass Sybren Bosma te bereiken en deze rondde zeer beheerst af. Het hek bleek van de dam want nog geen tien minuten later lag ook de 2-0 in het net. Jaap de Bruin wist een splijtende pass van Erik Jan Dijkstra op waarde in te schatten en knap tot doelpunt te promoveren. Dokkum moest komen en er vielen ruimtes achter de laatste linie. Tedo de Bruin wist hier drie keer voortreffelijk door heen te snijden en de bal twee keer panklaar te leggen voor Jaap de Bruin en in de slotminuut voor Sybren Bosma waarmee een 5-0 eindstand op het scorebord kwam te staan. Met nog twee wedstrijden te gaan is daarmee de weg naar direct behoud goed ingeslagen, maar nog lang niet bewerkstelligd.