WTOC moet in 2e helft buigen voor Be Quick Dokkum

DOKKUM – Na een flitsende start in de competitie gaat het voor WTOC nu moeizamer. Ook zaterdag speelde het team tegen Be Quick Dokkum niet onverdienstelijk, maar kon het de paar kansjes die men kreeg niet benutten. Be Quick wist in de tweede helft wel twee van de ook niet veel toebedeelde kansen te benutten.  Daarmee behaalde Be Quick een moeizame maar verdiende overwinning tegen WTOC dat de goede punten moet meenemen naar de laatste belangrijke wedstrijd volgende week thuis tegen ONT. WTOC probeerde direct vanaf het begin Be Quick geen ruimte te geven. Be Quick had het hier moeilijk mee en WTOC wist een aantal goede aanvallen op de mat neer te leggen. Zo kwam Tedo de Bruin in kansrijke positie, doch hij kapte de bal voor de linker in plaats van direct met rechts uit te halen en kreeg het team vlak voor rust in 1 aanval een aantal mogelijkheden om de bal af te drukken. De laatste poging van Jitse Keizer vloog net naast de goal. Be Quick had het wel het meeste balbezit maar creëerde geen uitgespeelde kansen.
Na de rust ging Be Quick het tempo verhogen en kwam WTOC er steeds moeizamer uit. Daarbij kreeg het wel erg veel vrije trappen tegen. In de 54e minuut werd een duikeling ook als vrije trap gehonoreerd en nu viel de openingstreffer wel. Een vrije trap van Jelmer Mullender werd weggekopt door Teade van de Ploeg. Het leder kwam ongelukkig tegen het hoofd van Folkert van Dongera, die zonder daarvan notie te hebben de 1-0 op het bord bracht. Deze treffer had direct teniet gedaan kunnen worden als WTOC een paar minuten later via Sipke Bijlstra de bal ook in het net had gedeponeerd. De verdediger raakte de bal echter verkeerd, zodat deze naast de paal verdween.
Toen WTOC in de slotfase met het inbrengen van de youngsters Sybren Bosma en Nyckele Smeding op jacht wilde naar de gelijkmaker kreeg men in de 83e minuut het deksel op de neus. Een dieptepass van Rudolf Banga werd door Janco Wiersma op waarde geschat. De aanvaller was er eerder als doelman Pieter Meindertsma en kon zo de bal binnenschuiven. Voor WTOC staat volgende week een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Winst op ONT zal de zo gewenste plek in de middenmoot betekenen.