Sport

WTOC niet opgewassen tegen Trynwalden

OENTSJERK – De wedstrijd tussen de nrs 1 en 2 van de 4e klasse B stonden deze middag tegenover elkaar. Er was voor beide clubs dus een geweldige uitdaging. Als WTOC zou verliezen betekende dit dat ze voorlopig koploper af zijn ten faveure van Trynwalden.

Trynwalden startte voortvarend.  De statisch opererende WTOC defensie had geen grip op de beweeglijke spitsen van de thuisploeg. Gelukkig wisten ze dit niet met een doelpunt te bekronen. De eerste kans was voor WTOC, Arend Castelein zag zijn kopbal in de handen van de doelman verdwijnen. Het leek of de wedstrijd kantelde, want plots was het WTOC dat de lakens uit deelde. Taede v/d Ploeg schoot rakelings over. Grote kansen deden zich echter niet voor en gaande de wedstrijd kreeg Trynwalden weer meer grip op de wedstrijd. Hachelijke situaties speelden zich af voor het WTOC doel steeds was er een verdediger die net op tijd  Trynwâlden van scoren af kon houden. Kwamen ze er al een keer door dan was doelman Geoffrie Hoiting van WTOC de grote sta in de weg. Na vier corners op rij voor Trynwâlden die niets opleverden, leek het er op dat de ruststand met de brilstand gehaald zou worden. Op slag van rust werd een vrije trap op de rand van het stafschopgebied  in één keer verzilverd door Hessel Breeuwsma 1-0.

WTOC deed er alles aan om de stand in hun voordeel te doen omslaan. Met veel inzet werd gestreden voor wat ze waard waren. Kansen gaf Trynwâlden nauwelijks weg. WTOC moest alert blijven bij de uitvallen van Trynwâlden  om de achterstand niet groter te laten worden zodat de wedstrijd vroegtijdig beslist zou worden. Aan beide zijden werd er gewisseld met als doel de wedstrijd te kunnen beslissen. Dit pakte voor Trynwâlden het beste uit. In de eindfase wisten ze  WTOC op de pijnbank te leggen. Catrinus Kingma scoorde de 2-0.  Luttele minuten later werd het 3-0 door de pas 17 jarige Franke Hellinga. WTOC legde zich neer bij de nederlaag en kijkt vooruit naar de komende inhaal wedstrijd tegen GSVV(de laatste voor de winterstop) waar de koppositie weer over genomen kan worden en ze alsnog winterkampioen kunnen worden.

Oane Westra trainer van WTOC heeft zijn contract met 1 jaar verlengd. De 32 jarige trainer uit Gytsjerk is bezig aan zijn tweede seizoen.

foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button