WTOC onderuit bij Wykels Hallum

HALLUM – Afgelopen zaterdagmiddag verloor WTOC met maar liefst 7-3 in Hallum bij de plaatselijke Wykels Hallum. Vooral in de eerste helft bewees het team uit Oudwoude zichzelf een zeer slechte dienst.

1e helft

De wedstrijd was nog maar kwalijk begonnen of er was al twee keer gescoord door de thuisclub. Naïef verdedigen was bij beide goals de oorzaak. Waar Wykels Hallum vol (maar fair) de duels aan ging, daar liet WTOC het volledig afweten. Toen in de fase na de 2-0 WTOC achterin de zaakjes maar niet op orde kreeg, was dat een kolfje naar de hand van spits Polet. De oude meester bleek nog steeds dodelijk in de afronding en zette voor de thuisclub de teller nog voor rust op 6 doelpunten. Tussendoor wisten Aant Keizer (een corner belandde keurig bij de 2e paal in de goal) en Jaap de Bruin tweemaal het net te vinden voor WTOC (ruststand: 6-2).

2e helft

Na rust stond er een heel ander WTOC op het veld. De mannen deden er nu wel alles aan en, wie zal het zeggen, misschien deed Wykels Hallum wel een stapje terug. Feit was wel dat WTOC in de 2e helft de overhand had en snel op 6-3 kwam. Er kwamen in de 2e helft nog een aantal mogelijkheden maar doelpunten werden er door WTOC niet meer gemaakt. In blessuretijd wist Polet dit nog wel te doen waardoor de wedstrijd werd afgesloten met een 7-3 uitslag.

Voor de gasten een zware middag. Een collectief falen in de eerste helft zorgde voor een onoverbrugbare achterstand.

Volgende week wacht in Oudwoude de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Stiens komt op bezoek. Na deze wedstrijd mag WTOC zich opmaken voor de nacompetitie. Er wordt gestreden met een periodekampioen uit de 4e klasse B voor het 3e klasserschap.