RegionaalSport

WTOC ontkomt niet aan degradatiespook

SEXBIERUM – WTOC kreeg de kans om via herkansing 3e klasser te blijven. AVC kon promoveren en liet deze kans niet aan zich voorbij gaan. Een fikse afstraffing voor WTOC was het resultaat. De eerste kans was voor AVC Jelle Visser schoot rakelings over. Erik Jan Dijkstra kwam vrij voor de doelman met een lob die nog net door deze kon worden aangeraakt leek de bal in het doel te verdwijnen net voor of achter de lijn werd de bal weggewerkt. Daarna was WTOC niet meer in staat AVC bij te benen.

In de 14e minuut werd het 1-0 door Peter van der Schoot. De 2-0 liet niet lang op zich wachten Durk Ennema schoot raak. Jan Smid beging een overtreding in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Durk Ennema benutte de geboden kans en na 26 minuten was het 3-0. AVC bleef druk uitoefenen. Enkele goede reddingen van Geoffrie Hoiting en de paal voorkwamen een grotere achterstand. Op slag van rust kon WTOC iets terug doen. Nyckele Smeding schoot naast en een schot van Jaap de Bruin werd gestopt.

Na de thee zou het moeten gebeuren. De achterstand leek niet onoverkomelijk. Helaas in de 52e minuut werd het 4-0 door Folkert Bakker. Hoop voor WTOC ontstond toen een vrije trap van Nyckele Smeding door de handen van doelman Mikel Hartman glipte 1-4. Jilmer Dijkstra schoot uit vrije positie voorlangs. In de 71e minuut velde Folkert Bakker het vonnis 5-1. WTOC deed weer iets terug Jilles Bosma verkleinde de achterstand tot 5-2. In de 90e minuut was het weer raak voor AVC Jelmer Ykema maakte her feestje compleet, 6-2. Voor WTOC bleef niets anders over dan degradatie. Dit was de laatste wedstrijd van scheidend trainer Oane Westra die naar 2e klasser Hardegarijp gaat.